Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова провери изграждането на парк „Възраждане“

Публикувано на: 20.11.2015 г. | 14:52 ч.

Йорданка Фандъкова беше посрещната от кмета на район „Възраждане“  Савина Савова, общинският съветник от ПП ГЕРБ Борислав Борисов, инж. Павел Калистратов, управител на строителната фирмата, която изгражда Парка и представители на „Софийски имоти“ ЕАД .

„Над 65 % от дейностите по изпълнение на проекта за изграждане на парк „Възраждане“ са завършени. Паркът се изпълнява в район „Възраждане“, „Зона Б-5“, като през август тази година бе открита първата част – спортен комплекс на площ от 24 декара, а в момента се изгражда втората част от парковата територия на площ от 52 декара. Предвижда се да бъдат засадени нови над 600 дървета и над 1200 храсти“ каза  кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата на обекта в присъствието на кмета на Района Савина Савова и представители на дружеството „Софийски имоти“.
 

Изпълнена е изцяло нова подземна инфраструктура. В момента се изграждат централната зона с оформяне на основните алеи и подходи към парка, обединени от централните пространства на интерактивната водна площ, амфитеатъра и околните публични паркови пространства. Предвидено е изграждането на площадка за атракциони, на която когато няма спектакли ще се поставя съоръжение за скейтборд. Ще бъдат изградени и две детски площадки със зона за детски игри на деца от 0 до 3 и от 3 до 12 години. Два наземни паркингаза общо 150 автомобилакъм ул. „ПартенийНишавски“ и към ул. „Камен Андреев“ ще обслужват посетителите на зоната. Ще бъдат изградени и  3 чешми.
Изграждането на парка се финансира по Програма JESSICA, с проект спечелен от „Софийски имоти" ЕАД. Общата стойност на проект „Парк „Възраждане”  около  4 800 00 с ДДС, като  около 1 700 000 лв. са предоставени по програма JESSICA, от които 50% са средства, предоставени от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“, 50% от Фонд за устойчиво градско развитие на София – ФУГРС ЕАД.

Парк „Възраждане“ трябва да бъде пуснат в експлоатация до средата на април следващата година.

Галерия
Още от Новини и съобщения


80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.
СЪОБЩЕНИЕ
Преустановяват се, до второ нареждане, посещенията в домакинствата на лицата, пожелали подмяна на старите си отоплителни устройства на твърдо гориво.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКИ НА ЗАКРИТИ И ОТКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА
Мярката се предприема с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID 19, която е тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.