Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Децата на район „Възраждане“ се радват на 6 обновени детски площадки

Публикувано на: 21.11.2015 г. | 10:30 ч.

Савина Савова: В деня на Християнското семейство зарадвахме децата на район „Възраждане“ с 6 детски площадки 

Шест обновени детски площадки в район „Възраждане“ са готови и в Деня на християнското семейство са на разположение на най-малките жители на Района и техните семейства. Детските площадки са обновени със средства от Специализирания общински приватизационен фонд. За малчуганите са поставени нови съоръжения за игра  и е положена ударопоглъщаща настилка на всички площадки.Всички обновени детски площадки отговарят на изискванията на действащата Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.Детските площадки са разположени в жилищните квартали на територията на целия район: ж.к. „Сердика”, бл.18А; ж.к.„Сердика”, бл. 7, бл. 8; в градинката на ул. „Софроний Врачански”, „Зона Б-5“, бл.14, (бул. „Иван Иванов”, ул. „Позитано”); Зона Б-19, бл. 13-14;  ж.к. «Зона Б-18»,  бл.331, бл.332.

„Днес празнуваме Деня на християнското семейство - прекрасен повод отново да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко скъпи са те за нас. Българските традиции и ценности, родовата памет, важните житейски уроци векове наред са се предавали в българското семейство, благодарение на което сме съхранили народността и духовността си. Днешният ден посвещаваме на хората, които уважаваме, обичаме и за които се грижим. Щастлива съм, че с обновените детски площадки с нови безопасни за децата съоръжения, имаме възможност да дарим радост на децата от район „Възраждане“ и на семействата им“, каза Савина Савова, кмет на район „Възраждане“по време на срещата си с млади семейства от Района.

Галерия
Още от Новини и съобщения


РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.
СЪОБЩЕНИЕ
Преустановяват се, до второ нареждане, посещенията в домакинствата на лицата, пожелали подмяна на старите си отоплителни устройства на твърдо гориво.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКИ НА ЗАКРИТИ И ОТКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА
Мярката се предприема с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID 19, която е тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.
УДЪЛЖАВА СЕ БЕЗПЛАТНОТО ПАРКИРАНЕ В „СИНЯ“ И „ЗЕЛЕНА“ ЗОНА В СОФИЯ
До 12 април или до края на обявените епидемиологичните мерки, паркирането в зоните за платено паркиране ще е безплатно.