Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Децата на район „Възраждане“ се радват на 6 обновени детски площадки

Публикувано на: 21.11.2015 г. | 10:30 ч.

Савина Савова: В деня на Християнското семейство зарадвахме децата на район „Възраждане“ с 6 детски площадки 

Шест обновени детски площадки в район „Възраждане“ са готови и в Деня на християнското семейство са на разположение на най-малките жители на Района и техните семейства. Детските площадки са обновени със средства от Специализирания общински приватизационен фонд. За малчуганите са поставени нови съоръжения за игра  и е положена ударопоглъщаща настилка на всички площадки.Всички обновени детски площадки отговарят на изискванията на действащата Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.Детските площадки са разположени в жилищните квартали на територията на целия район: ж.к. „Сердика”, бл.18А; ж.к.„Сердика”, бл. 7, бл. 8; в градинката на ул. „Софроний Врачански”, „Зона Б-5“, бл.14, (бул. „Иван Иванов”, ул. „Позитано”); Зона Б-19, бл. 13-14;  ж.к. «Зона Б-18»,  бл.331, бл.332.

„Днес празнуваме Деня на християнското семейство - прекрасен повод отново да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко скъпи са те за нас. Българските традиции и ценности, родовата памет, важните житейски уроци векове наред са се предавали в българското семейство, благодарение на което сме съхранили народността и духовността си. Днешният ден посвещаваме на хората, които уважаваме, обичаме и за които се грижим. Щастлива съм, че с обновените детски площадки с нови безопасни за децата съоръжения, имаме възможност да дарим радост на децата от район „Възраждане“ и на семействата им“, каза Савина Савова, кмет на район „Възраждане“по време на срещата си с млади семейства от Района.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България