Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Ледена пързалка на открито отвори врати в район „Възраждане“ в спортния комплекс „Спортна София „ЗОНА Б-5“

Публикувано на: 28.12.2015 г. | 15:18 ч.

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри ледената пързалка на открито в многофункционалния спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“ в район „Възраждане“ .

Столичния кмет беше посрещнат от кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, общинския съветник Борислав Борисов и изпълнителния директор на „Спортна София „Зона Б-5“ Бойко Додов.

„Новото спортно съоръжение ще работи всяка зима, като се очаква през следващата година ледената пързалка да бъде покрита. Днес входът е безплатен, а през останалото време от 8 до 9:30 сутринта ледената пързалка ще бъде безплатна за учениците от софийските училища и децата от детските градини. Ледената пързалка, която е част от това прекрасно многофункционално спортно съоръжение, предназначено за спорт за цялото семейство, ще работи от 8:00 до 22:00 часа“, каза Йорданка Фандъкова.

Първи от новата придобивка се възползваха деца от столични клубове по фигурно пързаляне и хокей на лед, които направиха демонстрации пред присъстващите.

Кметът на София уточни, че в новия спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5  от откриването му до момента са отчетени 40 хиляди посещения. Този спортен комплекс, както и всички инициативи  свързани със „София – европейска столица на спорта 2018“ са насочени към създаване на възможности за масов спорт за всички.  Фандъкова заяви, че се очаква през пролетта да се увеличат хората, посещаващи комплекса, а сградата към него ще бъде санирана следващото лято. 

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.