Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Ледена пързалка на открито отвори врати в район „Възраждане“ в спортния комплекс „Спортна София „ЗОНА Б-5“

Публикувано на: 28.12.2015 г. | 15:18 ч.

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри ледената пързалка на открито в многофункционалния спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“ в район „Възраждане“ .

Столичния кмет беше посрещнат от кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, общинския съветник Борислав Борисов и изпълнителния директор на „Спортна София „Зона Б-5“ Бойко Додов.

„Новото спортно съоръжение ще работи всяка зима, като се очаква през следващата година ледената пързалка да бъде покрита. Днес входът е безплатен, а през останалото време от 8 до 9:30 сутринта ледената пързалка ще бъде безплатна за учениците от софийските училища и децата от детските градини. Ледената пързалка, която е част от това прекрасно многофункционално спортно съоръжение, предназначено за спорт за цялото семейство, ще работи от 8:00 до 22:00 часа“, каза Йорданка Фандъкова.

Първи от новата придобивка се възползваха деца от столични клубове по фигурно пързаляне и хокей на лед, които направиха демонстрации пред присъстващите.

Кметът на София уточни, че в новия спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5  от откриването му до момента са отчетени 40 хиляди посещения. Този спортен комплекс, както и всички инициативи  свързани със „София – европейска столица на спорта 2018“ са насочени към създаване на възможности за масов спорт за всички.  Фандъкова заяви, че се очаква през пролетта да се увеличат хората, посещаващи комплекса, а сградата към него ще бъде санирана следващото лято. 

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.