Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова даде старт на шахматния ученически турнир в района

Публикувано на: 17.02.2016 г. | 16:34 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова даде старт на състезанието по шахмат от Първия етап на Ученическите игри в Района за 2016 г.   

„Шахматът е игра на предизвикателството на ума, древната традиция и мъдрост, стратегията и тактиката, начин за самоосъвършенстване и разбира се  уважение към противника. Столична община и район „Възраждане“ заедно  полагаме грижи и се стремим да създадем добри условия за спорт на децата и младежите от Района, да ги мотивираме и подпомагаме, да популяризираме различни видове спорт за по-качествен и здравословен живот. Активно подкрепяме всички инициативи на „София – европейска столица на спорта 2018“, каза Савина Савова в приветствието си към участниците и пожела на всички състезатели да покажат сила на ума, търпение  и  уважение е разбира се най-добрите да победят.

На официалното откриване на състезанието в залата на 18 СОУ „Уйлям Гладстон“  присъстваха и: Цветанка Петкова – секретар на МКБППМН  - район „Възраждане“ , Спас Узунов – експерт отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ на район „Възраждане“, Димитър Илиев – председател на комисията за развитие на масовия спорт към Българска федерация шахмат, Стефан Стойнов – треньор на световно признати състезатели, майсторът на спорта Емил Иванов, преподаватели и родители.

Всички участници в турнира ще получат грамоти за участие и книги на български автори.

Галерия
Още от Новини и съобщения


80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.
СЪОБЩЕНИЕ
Преустановяват се, до второ нареждане, посещенията в домакинствата на лицата, пожелали подмяна на старите си отоплителни устройства на твърдо гориво.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКИ НА ЗАКРИТИ И ОТКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА
Мярката се предприема с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID 19, която е тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.