Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова даде старт на шахматния ученически турнир в района

Публикувано на: 17.02.2016 г. | 16:34 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова даде старт на състезанието по шахмат от Първия етап на Ученическите игри в Района за 2016 г.   

„Шахматът е игра на предизвикателството на ума, древната традиция и мъдрост, стратегията и тактиката, начин за самоосъвършенстване и разбира се  уважение към противника. Столична община и район „Възраждане“ заедно  полагаме грижи и се стремим да създадем добри условия за спорт на децата и младежите от Района, да ги мотивираме и подпомагаме, да популяризираме различни видове спорт за по-качествен и здравословен живот. Активно подкрепяме всички инициативи на „София – европейска столица на спорта 2018“, каза Савина Савова в приветствието си към участниците и пожела на всички състезатели да покажат сила на ума, търпение  и  уважение е разбира се най-добрите да победят.

На официалното откриване на състезанието в залата на 18 СОУ „Уйлям Гладстон“  присъстваха и: Цветанка Петкова – секретар на МКБППМН  - район „Възраждане“ , Спас Узунов – експерт отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ на район „Възраждане“, Димитър Илиев – председател на комисията за развитие на масовия спорт към Българска федерация шахмат, Стефан Стойнов – треньор на световно признати състезатели, майсторът на спорта Емил Иванов, преподаватели и родители.

Всички участници в турнира ще получат грамоти за участие и книги на български автори.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.