Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПОЧИСТВАНЕТО НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 17.03.2016 г. | 16:44 ч.

От 7 март 2016 г. район "Възраждане"- СО започна мероприятия по почистване на междублоковите пространства на територията на Района. Почистено е междублоковото пространство в ж.к. "Зона Б-5", бл. 2, бл. 3, бл. 5, бл. 6. Изнесени са 7 куб. м.зелени отпадъци от клони и шума, извозени са строителни и битови отпадъци, почистени са прилежащите алеи и детската площадка. Предстои подрязване и оформяне на храстова растителност.

Продължава почистването на междублоковите пространства на бл.7, бл. 8, ж.к. "Зона Б-5", както и пространството при бл. 11, бл. 12, бл. 13, бл. 17, ж.к. "Зона Б-5".

Почистени са междублокови пространства в ж.к. "Сердика" при бл. 4, бл. 5  и при бл. 18, бл. 18 А.

От 14 март 2016 г. започна почистване на междублоковите пространства при бл. 106, бл. 328, бл. 330, ж.к. "Зона Б-18".  До момента са извозени 8 куб. м. зелени отпадъци от клони и шума, както и 5 куб. м. строителни отпадъци.

В програмата на район "Възраждане" до края на месец март е включено почистване на междублокови пространства при бл. 339, бл. 340, ж.к. "Зона Б-18", при бл. 7, бл. 8, бл. 10, бл. 11. бл. 12, ж.к. "Зона Б-18", както и почистване на зелени площи в ж.к. "Сердика".

Извършват се резитби на дървесна и храстова растителност, прекопаване на рози и живи плетове. Извършено е прекопаване на дървесна растителност по пешеходна част на бул. "Димитър Петков",  ж.к. "Зона Б-19", дървесна растителност при бл. 11, бл. 12, ж.к. "Зона Б-18".

По график продължава да се извършва почистване на зелените площи на територията на район "Възраждане", като с приоритет се почистват всички детски и спортни площадки.

Във връзка с предстоящото пролетно почистване, район „Възраждане“ ще предостави на гражданите ръкавици и чували за боклук.

Кметът на район „Възраждане“ призова гражданите, живеещи и работещи на територията на Района, да се включат активно в предстоящото пролетно почистване, за да направим града си по-чисто и уютно място.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.