Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПОЧИСТВАНЕТО НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 17.03.2016 г. | 16:44 ч.

От 7 март 2016 г. район "Възраждане"- СО започна мероприятия по почистване на междублоковите пространства на територията на Района. Почистено е междублоковото пространство в ж.к. "Зона Б-5", бл. 2, бл. 3, бл. 5, бл. 6. Изнесени са 7 куб. м.зелени отпадъци от клони и шума, извозени са строителни и битови отпадъци, почистени са прилежащите алеи и детската площадка. Предстои подрязване и оформяне на храстова растителност.

Продължава почистването на междублоковите пространства на бл.7, бл. 8, ж.к. "Зона Б-5", както и пространството при бл. 11, бл. 12, бл. 13, бл. 17, ж.к. "Зона Б-5".

Почистени са междублокови пространства в ж.к. "Сердика" при бл. 4, бл. 5  и при бл. 18, бл. 18 А.

От 14 март 2016 г. започна почистване на междублоковите пространства при бл. 106, бл. 328, бл. 330, ж.к. "Зона Б-18".  До момента са извозени 8 куб. м. зелени отпадъци от клони и шума, както и 5 куб. м. строителни отпадъци.

В програмата на район "Възраждане" до края на месец март е включено почистване на междублокови пространства при бл. 339, бл. 340, ж.к. "Зона Б-18", при бл. 7, бл. 8, бл. 10, бл. 11. бл. 12, ж.к. "Зона Б-18", както и почистване на зелени площи в ж.к. "Сердика".

Извършват се резитби на дървесна и храстова растителност, прекопаване на рози и живи плетове. Извършено е прекопаване на дървесна растителност по пешеходна част на бул. "Димитър Петков",  ж.к. "Зона Б-19", дървесна растителност при бл. 11, бл. 12, ж.к. "Зона Б-18".

По график продължава да се извършва почистване на зелените площи на територията на район "Възраждане", като с приоритет се почистват всички детски и спортни площадки.

Във връзка с предстоящото пролетно почистване, район „Възраждане“ ще предостави на гражданите ръкавици и чували за боклук.

Кметът на район „Възраждане“ призова гражданите, живеещи и работещи на територията на Района, да се включат активно в предстоящото пролетно почистване, за да направим града си по-чисто и уютно място.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.
УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВСИЧКИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID 19 У НАС
По заповед на здравния министър Кирил Ананиев срокът на всички мерки слежу COVID 19 се удължава до 12 април, включително.
СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЪЗДАДЕ ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ ЗА COVID-19
Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.