Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ОТБЕЛЯЗАХМЕ 103 ГОДИНИ ОТ ОДРИНСКАТА ЕПОПЕЯ И ДЕНЯ НА ТРАКИЯ

Публикувано на: 27.03.2016 г. | 15:19 ч.

Със заупокойна молитва за загиналите и тържествена церемония пред Мемориала на Одринци в парк „Свети Никола“ в София се проведе тържествена церемония-поклонение по повод отбелязването на 103 години от Одринската епопея и Деня на Тракия. Одринската крепост, считана за непревземаема, е превзета през 1913 г. от българската армия по време на Балканската война (1912-1913). Сред официалните гости на събитието бяха:вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, заместник-кмета на София д-р Тодор Чобанов, кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, председателя на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, общинският съветник от ПП ГЕРБ Борислав Борисов, заместник-кмета на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и много гости. Организатори на възпоменателната церемония бяха: Столична община, Съюзът на тракийските дружества в България и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва организират заупокойна служба и официална церемония-поклонение
„Нашата кауза днес е националното ни единение. Разделението разпилява националния ни капитал.“ Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на тържественото поклонение. „Днес сме тук, за да се съберем в едно и да кажем, че обичаме родината си и няма да отстъпим от справедливи и родолюбиви каузи“, заяви вицепрезидентът. „Истината я знаем, чуждо не искаме и на никого не желаем отмъщение“, заяви Попова. Вицепрезидентът изрази преклонението си към героизма на Българската армия, превзела Одринска крепост и припомни, че армията ни е източник на родолюбие, българщина и патриотизъм. Нека я има и помощта, но преди всичко трябва да знаем, че Българската армия сама е способна да ни защити“, каза още Маргарита Попова.

Церемонията завърши с едноминутно мълчание. Венци в знак на признателност към загиналите бяха поднесени от председателя на Народното събрание, от министър-председателя, вицепрезидента, министъра на отбраната, кмета на столицата, кмета на район „Възраждане“, общинските съветници от ПП ГЕРБ и др.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.