Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА ОТКРИ VIII-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „МЛАДИ ТАЛАНТИ“

Публикувано на: 19.04.2016 г. | 15:22 ч.

 

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова откри VIII-ия Международен фестивал „Млади таланти“ 2016, който се провежда в Националния дворец на децата от 19 до 22 април 2016 г. Фестивалът е в Националния календар на извън-училищните дейности на Министерство на образованието и науката. В осмото издание на фестивала участват над 3000 деца от България, Великобритания и Беларус. Гости на събитието бяха и: Татяна Димитрова - заместник-кмет на район „Възраждане“ и  Николай Диков  - заместник-кмет на район „Възраждане“.

Савина Савова приветства младите творци и подчерта, че „Фестивалът дава възможност за изява на талантите на децата, а също така помага за създаване на нови приятелства, съхраняване на културни традиции и обмен на творчески идеи“. Кметът на район „Възраждане“ благодари на организаторите и преподавателите от Националния дворец на децата и лично на директора Татяна Досева, за професионализма, отговорността и всеотдайността, с която работят с младите таланти на България и пожела успешно представяне на всички участници. „Бъдещето е ваше, скъпи деца.  Нека то да бъде пъстро и  красиво, каквито са мечтите Ви. Бъдете смели, бъдете герои и победители. Нека знанието ражда мъдрост и творчески дух“, каза Савина Савова.

По-късно кметът на район „Възраждане“ Савина Савова връчи наградите на победителите в Международния детски фестивал „Млади таланти” 2016, раздел „Изобразително, приложно и фотоизкуство”.

Международният детски фестивал ще завърши с „Гала-концерт на лауреатите“, който ще се проведе на 22 април 2016 г. от 11:00 ч. в Зала „Люмиер“ на Националния дворец на културата.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.