Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА ОТКРИ VIII-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „МЛАДИ ТАЛАНТИ“

Публикувано на: 19.04.2016 г. | 15:22 ч.

 

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова откри VIII-ия Международен фестивал „Млади таланти“ 2016, който се провежда в Националния дворец на децата от 19 до 22 април 2016 г. Фестивалът е в Националния календар на извън-училищните дейности на Министерство на образованието и науката. В осмото издание на фестивала участват над 3000 деца от България, Великобритания и Беларус. Гости на събитието бяха и: Татяна Димитрова - заместник-кмет на район „Възраждане“ и  Николай Диков  - заместник-кмет на район „Възраждане“.

Савина Савова приветства младите творци и подчерта, че „Фестивалът дава възможност за изява на талантите на децата, а също така помага за създаване на нови приятелства, съхраняване на културни традиции и обмен на творчески идеи“. Кметът на район „Възраждане“ благодари на организаторите и преподавателите от Националния дворец на децата и лично на директора Татяна Досева, за професионализма, отговорността и всеотдайността, с която работят с младите таланти на България и пожела успешно представяне на всички участници. „Бъдещето е ваше, скъпи деца.  Нека то да бъде пъстро и  красиво, каквито са мечтите Ви. Бъдете смели, бъдете герои и победители. Нека знанието ражда мъдрост и творчески дух“, каза Савина Савова.

По-късно кметът на район „Възраждане“ Савина Савова връчи наградите на победителите в Международния детски фестивал „Млади таланти” 2016, раздел „Изобразително, приложно и фотоизкуство”.

Международният детски фестивал ще завърши с „Гала-концерт на лауреатите“, който ще се проведе на 22 април 2016 г. от 11:00 ч. в Зала „Люмиер“ на Националния дворец на културата.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.
УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВСИЧКИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID 19 У НАС
По заповед на здравния министър Кирил Ананиев срокът на всички мерки слежу COVID 19 се удължава до 12 април, включително.
СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЪЗДАДЕ ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ ЗА COVID-19
Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.