Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ВЕЛИКДЕНСКА АРТ РАБОТИЛНИЦА В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 25.04.2016 г. | 16:13 ч.

САВИНА САВОВА: НАША ОТГОВОРНОСТ Е ПРЕДАВАНЕТО И СЪХРАНЯВАНЕТО НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ, ЗА ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРСКИЯ ДУХ

Великденската арт работилница събра в район „Възраждане“  деца, младежи и възрастни, заедно да подготвят великденския празник в Района. „По традиция за големите християнски празници район „Възраждане“ организира редица събития, насочени към децата и младежите, за да предадем и съхраним  християнските ценности, запазили през вековете българския дух“, каза в приветствието си кметът на район „Възраждане“ Савина Савова. Събитието започна с кратка беседа на отец Васил от храм „Свети Николай Софийски“ за значението на празника и празничната символика, за страстната седмица и Възкресението.  Савина Савова благодари на Църковното настоятелство, и лично на отец Спас и отец Васил от  храм „Свети Николай Софийски“, за това, че подкрепят  инициативата,  чрез която децата ще направят своите първи стъпки към опознаване на християнските ценности.

Организатори на събитието бяха: район „Възраждане“, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Фондация „Етнопалитра“ с участието на деца от 30 СОУ „Братя Миладинови“ и 136 ОУ „Любен Каравелов“. Децата и гостите заедно изработиха празнична великденска украса и оцветяваха икони.

В творческата работилница обединиха сили: кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, заместник-кметът на район „Възраждане“ Татяна Димитрова, заместник-кметът на район „Възраждане“ арх. Николай Диков, секретарят на район „Възраждане“ Дарина Енева,  Мария Георгиева – главен експерт от дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ на СО, Цветанка Петкова – секретар на МКБППМН, Пепа Илиева – председател на Фондация „Етнопалитра“, Михайл Коен – представител на Федерация на ционистите в България, общественици от Района и представители на граждански структури.

Председателят на фондация „Етнопалитра“ Пепа Илиева подари на всички деца, участници в творческата работилница, първата книжка от поредицата „Първи стъпки към Бога“, съставена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на ставропигиален манастир „Успение Богородично“ – Троян, издадена от фондация „Етнопалитра“ с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична община.  

Творческата работилница завърши с изработването на Великденска арт инсталация на Дървото на традициите пред административната сграда на район „Възраждане“-СО.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.
УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВСИЧКИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID 19 У НАС
По заповед на здравния министър Кирил Ананиев срокът на всички мерки слежу COVID 19 се удължава до 12 април, включително.
СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЪЗДАДЕ ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ ЗА COVID-19
Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.