Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПРОЕКТЪТ „ВЪЗРАЖДАНЕ СПОРТУВА“

Публикувано на: 14.05.2016 г. | 09:05 ч.

С демонстрация по волейбол стартираха дейностите на проекта „Възраждане спортува“, който се реализира от район „Възраждане“-СО в партньорство с учебните заведения от Района, с финансовата подкрепа на Столична община в подкрепа на „София – европейска столица на спорта 2018 г.“.

Заместник-кметът на район „Възраждане“-СО Николай Диков приветства участниците в демонстрацията и пожела на всички „да открият своя спорт, за да бъдат здрави, да срещнат нови приятели и разбира се да постигнат успехи на спортните терени и в училище“. Пред малчуганите  Николай Диков  разказа, че самият той активно спортува – занимава се  с бойни спортове и това много му помага да бъде успешен в работата си.

    Целта на проекта „Възраждане спортува“ е да популяризира спорта като здравословен начин на живот, възможности за социализация и интеграция чрез спорт на децата от социално уязвими групи, деца в риск и деца от различни  етнически и религиозни общности, В проекта са включени  4, 5 и 6 клас на всички училища от район „Възраждане“ - СО, които ще се запознаят с различни видове спорт – футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса и петанк. Учениците ще опознаят правилата и ще участват в демонстрации от изявени спортисти, преподаватели по физическо възпитание и спорт, ветерани  на спорта, които мотивират учениците да спортуват, да участват в извънкласни спортни дейности и клубове.

    Демонстрацията по волейбол беше проведена в залата на Многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“, а треньор на малчуганите беше Делчо Раев, национален състезател – разпределител, състезател на „Арда“ – Кърджали, неколкократен  републикански шампион при юноши, балкански шампион, завоювал престижни класирания на европейски първенства. По-голяма част от децата за първи път прекрачиха прага на волейболната зала, а възможността да участват  в тренировка като на професионалните състезатели предизвика много емоции.  И като на истинска тренировка на професионалисти, децата благодариха на своя треньор с много аплодисменти.

    Демонстрациите продължават на терените на Многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“ утре – 14 май (събота) от 11:00 ч. – баскетбол и петанк, на 16 май (понеделник) от 14:00 ч. – футбол и тенис на маса.

    Основното събитие на проекта е спортния празник „Възраждане спортува“, който ще се проведе на 17 май 2016 г. от 10:30 ч. в Многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.
УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВСИЧКИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID 19 У НАС
По заповед на здравния министър Кирил Ананиев срокът на всички мерки слежу COVID 19 се удължава до 12 април, включително.
СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЪЗДАДЕ ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ ЗА COVID-19
Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.