Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

МИНИСТЪР КРАСЕН КРАЛЕВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ФУТБОЛНИЯ ТУРНИР НА „ВЪЗРАЖДАНЕ СПОРТУВА“

Публикувано на: 17.05.2016 г. | 19:45 ч.

В международния ден на спорта беше проведен спортния празник „Възраждане спортува“. Деца от 4, 5 и 6 клас от училищата в район „Възраждане“ участваха в турнири по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса и петанк   , който се проведе в многофункционалния спортен комплекс „Спортна София Зона Б-5“. 

На официалното откриване присъстваха: кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, общинският съветник Борислав Борисов, заместник-кметовете на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и Николай Диков, главният експерт от СО Пелагия Чернева, изпълнителният директор на многофункционалния спортен комплекс „Спортна София Зона Б-5“ Бойко Додов  и президента на Българската федерация по петанк Боряна Кукушева.    

„Днес в Международния ден на спорта и деня на българския спорт заедно ще празнуваме - ще спортуваме, за да покажем че спортът е здраве, уважение към партньора и хората, които предават уменията и знанията си. Спортът е и толерантност, справедливост, солидарност и феърплей“ каза в приветствието си Савина Савова, кмет на район „Възраждане“. „Използвам възможността да благодаря на Столична община за подкрепата на нашия проект „Възраждане спортува“, който реализираме в подкрепа на „София – европейска столица на спорта 2018 г.“  в партньорство с учебните заведения от район „Възраждане“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“, допълни Савина Савова.

Всички победители получиха купи, грамоти и награди – топки за футбол, баскетбол и волейбол.

Победителите от футболния турнир на „Възраждане спортува“ изведоха на терена участниците във футболния двубой между спортните журналисти на БНТ и Нова телевизия, които в партньорство ще отразяват УЕФА ЕВРО 2016.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, футболната легенда Красимир Балъков и футболния ветеран Добромир Жечев връчиха купите на победителите  - 1-во място  отборът на 32 СОУ „Свети Климент Охридски“, на 2-ро място 30 СОУ „Братя Миладинови“ и на 3-то място 67 ОУ „Васил Друмев“.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.