Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„ДОВИЖДАНЕ ДЕТСКА ГРАДИНА – С УСМИВКА И МАЛКО ТЪГА …“

Публикувано на: 19.05.2016 г. | 16:18 ч.

Район „Възраждане“ подари празник на най-малките жители на Района. По традиция, дните преди празника на българската писменост и култура 24 май са част от празничния календар на Района. Празничната програма включва много прояви: фотосалон 
„Ретроспекция: училища, детски градини и читалища в район „Възраждане“, „Университет за родители“ в ОДЗ 50 – викторина за родители и деца от подготвителните групи, авторски концерт-спектакъл „Смях, песни и сълзи“ на композитора Андрей Дренников в ОДЗ 81 „Лилия“, празничен концерт на Народно читалище „Аура“, посветен на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. 
Гости на събитието бяха кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и заместник-кмета на район „Възраждане“ Татяна Димитрова.
„Днес празникът е посветен на най-малките граждани на Района, децата които завършват един етап от своето обучение и на 15 септември ще влязат в класните стаи. Благодаря на всички директори, на всички преподаватели и служители на детски учебни заведения и училищата, които с много отговорност и любов предаваха своите знания и умения, за да могат децата уверено да прекрачат прага на училището и да станат добри и пълноценни граждани“ каза в приветствието си кмета на район „Възраждане“ Савина Савова

„Като част от екипа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и като кмет на район „Възраждане“ полагам грижи и заедно с екипа ми “, всекидневно работим за реалното възраждане на града ни, за да оправдаем девиза на София: „Расте, но не старее“. Пожелавам на децата, на техните родители и на преподавателите да бъдат здрави, щастливи и да успяват във всички начинания. Район „Възраждане“ подарява на децата този празник, за да се радват и забавляват, защото щастливото детство не може без това“ каза Савина Савова.

Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България