Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

УЧИТЕЛ ОТ 134 СОУ „ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ“ СТАНА „ЛЮБИМ УЧИТЕЛ“

Публикувано на: 31.05.2016 г. | 14:19 ч.

Гласът на учениците вече се чува. Двама преподаватели по литература  в столицата получиха приза „Любим учител“, гласуван от учениците им от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ с изучаване на иврит и английски  и 31 СУЧЕМ. Двамата избрани от учениците са Калина Михова от 134 СОУ и Георги Велев от 31 СУЧЕМ.

Министерство на образованието и науката и "Стандарт" дадоха първите за тази година учителски  призове на преподаватели, част от кампанията "Любим учител", която се провежда за втора поредна година. Тази година инициативата е под патронажа на просветния министър Меглена Кунева.

Преподавателят от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ Калина Михова притежава първа професионалноквалификационна степен - ДИИУУ към СУ "Св. Кл. Охридски", хоноруван преподавател и базов учител - СУ "Св. Кл. Охридски", автор на статии и учебни помагала за ученици от 7 до 12 клас, класен ръководител на 12а клас.

Директорът на 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ Весела Палдъмова представи качествата на Калина Михова в акростих с нейното име - креативна, амбициозна, лъчезарна, интересна, неуморима и академична. Михова е с докторска степен и автор на множество научни статии."Колкото и да стандартизираме учителския труд, той не може да бъде поставен в рамки, тъй като бисерчето в него е именно взаимодействието с децата", каза Палдъмова. За учениците си Михова е "нашия 27-ми съученик", защото винаги е до тях и е готова да им протегне ръка. В мотивите за избора си,  деветокласниците са посочили, че „Михова е вдъхновяващ преподавател, който помага на всички в класа да се справят с учебните задачи, но и силно ги мотивира да бъдат по-взискателни към обучението си по предмета. Има много добър подход, едновременно взискателна, но и любезна. Успява да ангажира вниманието ни по време на час, като ни провокира да участваме с желание", пишат тийнейджърите. Те посочват също, че любимата им преподавателка е „човек, отдаден на професията, който, ако е необходима допълнителна извънкласна подготовка, винаги е готов да предостави своята помощ. Толерантна, отдадена на учениците, проявяваща разбиране, тя може да бъде изключителен пример за подражание", допълват други.

"Да се избере един добър учител от цял колектив е много трудно. Но когато изборът е направен от учениците, това е най-точният, най-правилният и несубективен избор", обърна се към учениците Диян Стаматов. Заместник-министърът обеща, че с разработването на новите образователни стандарти гласът на учениците ще се чува все повече и по отношение на организацията на учебния процес, и при оценяването на учителите.
Заместник-главният редактор на "Стандарт" Даниела Казанджиева посочи, че в характеристиките на всички деца за любимите им преподаватели присъства думата "вдъхновяващ" - тоест човек, който не просто преподава знания, а отваря един прозорец на духа, който след това не се затваря."Любимият учител се помни за цял живот, неговите послания се пазят и предават, затова той държи ключа към бъдещето",  каза Даниела Казанджиева.

Източник: "Стандарт" 

http://www.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/standart_i_mon_razdadoha_oskari_za_uchiteli-334590.html

Снимки : "Стандарт"

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.