Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

УЧИТЕЛ ОТ 134 СОУ „ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ“ СТАНА „ЛЮБИМ УЧИТЕЛ“

Публикувано на: 31.05.2016 г. | 14:19 ч.

Гласът на учениците вече се чува. Двама преподаватели по литература  в столицата получиха приза „Любим учител“, гласуван от учениците им от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ с изучаване на иврит и английски  и 31 СУЧЕМ. Двамата избрани от учениците са Калина Михова от 134 СОУ и Георги Велев от 31 СУЧЕМ.

Министерство на образованието и науката и "Стандарт" дадоха първите за тази година учителски  призове на преподаватели, част от кампанията "Любим учител", която се провежда за втора поредна година. Тази година инициативата е под патронажа на просветния министър Меглена Кунева.

Преподавателят от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ Калина Михова притежава първа професионалноквалификационна степен - ДИИУУ към СУ "Св. Кл. Охридски", хоноруван преподавател и базов учител - СУ "Св. Кл. Охридски", автор на статии и учебни помагала за ученици от 7 до 12 клас, класен ръководител на 12а клас.

Директорът на 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ Весела Палдъмова представи качествата на Калина Михова в акростих с нейното име - креативна, амбициозна, лъчезарна, интересна, неуморима и академична. Михова е с докторска степен и автор на множество научни статии."Колкото и да стандартизираме учителския труд, той не може да бъде поставен в рамки, тъй като бисерчето в него е именно взаимодействието с децата", каза Палдъмова. За учениците си Михова е "нашия 27-ми съученик", защото винаги е до тях и е готова да им протегне ръка. В мотивите за избора си,  деветокласниците са посочили, че „Михова е вдъхновяващ преподавател, който помага на всички в класа да се справят с учебните задачи, но и силно ги мотивира да бъдат по-взискателни към обучението си по предмета. Има много добър подход, едновременно взискателна, но и любезна. Успява да ангажира вниманието ни по време на час, като ни провокира да участваме с желание", пишат тийнейджърите. Те посочват също, че любимата им преподавателка е „човек, отдаден на професията, който, ако е необходима допълнителна извънкласна подготовка, винаги е готов да предостави своята помощ. Толерантна, отдадена на учениците, проявяваща разбиране, тя може да бъде изключителен пример за подражание", допълват други.

"Да се избере един добър учител от цял колектив е много трудно. Но когато изборът е направен от учениците, това е най-точният, най-правилният и несубективен избор", обърна се към учениците Диян Стаматов. Заместник-министърът обеща, че с разработването на новите образователни стандарти гласът на учениците ще се чува все повече и по отношение на организацията на учебния процес, и при оценяването на учителите.
Заместник-главният редактор на "Стандарт" Даниела Казанджиева посочи, че в характеристиките на всички деца за любимите им преподаватели присъства думата "вдъхновяващ" - тоест човек, който не просто преподава знания, а отваря един прозорец на духа, който след това не се затваря."Любимият учител се помни за цял живот, неговите послания се пазят и предават, затова той държи ключа към бъдещето",  каза Даниела Казанджиева.

Източник: "Стандарт" 

http://www.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/standart_i_mon_razdadoha_oskari_za_uchiteli-334590.html

Снимки : "Стандарт"

Галерия
Още от Новини и съобщения


Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.
УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВСИЧКИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID 19 У НАС
По заповед на здравния министър Кирил Ананиев срокът на всички мерки слежу COVID 19 се удължава до 12 април, включително.
СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЪЗДАДЕ ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ ЗА COVID-19
Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.