Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

НОВАТА МЕТРОСТАНЦИЯ „ВИТОША“ Е ОТКРИТА

Публикувано на: 20.07.2016 г. | 14:42 ч.

Днес новата метростанция „Витоша” бе официално открита. След водосвет министър-председателя Бойко Борисов, кмета на София Йорданка Фандъкова, министърът на  транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и  директорът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев прерязаха лентата на разширението на втория метродиаметър от метростанция „Джеймс Баучер” до кръстовището на бул. „Черни връх“ с бул. „Хенрик Ибсен” и ул. „Сребърна”. Новият участък, на стойност 21 млн. евро, е с дължина 1.3 км и включва 1 метростанция и съоръжение за смяна на посоката след нея. Проектът осигурява бърз и ефективен транспорт на гъсто населената южна част на квартал „Лозенец” и връзка с градския транспорт до бул. „Черни връх“ за обслужване на кварталите „Кръстова вода”, „Драгалевци”, „Гоце Делчев”, „Хладилника”, както по сегашните улици, така и по бъдещия бул. „Тодор Каблешков“. С новата отсечка в София вече има 40 км метролинии с 35 метростанции. Участъкът ще спести над 70 тона вредни емисии годишно. Очаква се над 20 хил. души дневно да ползват тази част от столичното метро.  

На официалното откриване присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Вежди Рашидов, заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът на София Дончо Барбалов, председателят на СОС Елен Герджиков, народни представители, ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев, директорът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, кметът на район „Лозенец“ Любомир Дреков, кметът на район „Триадица“ Николай Терзиев, общинските съветници Борислав Борисов, Екатерина Йорданова, Ирина Йорданова, Михаил Владов, Силвия Христова, Ботьо Ботев и др.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова откри училищния шахматен турнир „Възраждане“ 2020 - част от Програмата на района срещу агресията в училище
Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Шахматът е древна игра, която възпитава уважение към противника, търпение, развива въображението, учи на стратегия и тактика, а също е и начин за самоусъвършенстване. Шахматният турнир, който организираме за поредна година е част от Програмата на район „Възраждане“ и на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на нашия район за противодействие на проявите на агресия и насилие в училище. Столична община и район „Възраждане“  полагаме грижи и създаваме добри условия за спорт на децата и младежите, популяризираме различни видове спорт за по-качествен, активен и здравословен живот.
Кметът на район «Възраждане» Савина Савова отчете успешната превантивна работа на МКБППМН
Савина Савова, кмет на район "Възраждане и председател на МКБППМН: Благодарение на успешната превантивна работа нямаме деца, настанени във ВУИ и СПИ, нямаме и деца с повторни противообществени прояви  
Повод за гордост
Младият диригент и композитор Милен Апостолов, заслужено е сред номинираните тази година за наградите „Икар“ 2020