Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ОТКРИВА НАЙ-МОДЕРНАТА СТРИЙТ ФИТНЕС ПЛОЩАДКА В БЪЛГАРИЯ

Публикувано на: 28.07.2016 г. | 13:28 ч.

На 30 юли 2016 г. от 12:00 ч. в парк „Свети Никола“ - входа от ул. „ Цар Симеон“, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, директорът на Дирекция ПИСТ на Столична община д-р Ирена Димитрова и световният и вицеолимпийски шампион Йордан Йовчев официално ще открият най-модерната площадка за стрийт фитнес в България с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция. Площадката е изградена от Столична община по предложение на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и по идеен проект на младежите, които се занимават със стрийт фитнес и гимнастика, които Йордан Йовчев подкрепя. Това е поредната придобивка за безплатен спорт на открито в район „Възраждане“, изградена от Столична община.  Новата спортна площадка е  част от дейностите, които Столична община  реализира в изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта.

 

Със официалното откриване ще се даде старт и на Първият турнир по стрйт фитнес  свободен стил  за купата на район „Възраждане“, който се организира от Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout-Bulgaria и Българска федерация  по спортна гимнастика, със съдействието на Столична община, район „Възраждане“ - СО и подкрепата на Министерство на младежта и спорта, минерална вода „Банкя“ и Nestle, в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта 2018“.

 

На събитието ще бъде представен и първият официално регистриран клуб по стрийт фитнес – Street Workout-Bulgaria, с председател Йордан Йовчев.

 

Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.