Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

САВИНА САВОВА ОТКРИ НАЙ-МОДЕРНАТА СТРИЙТ ФИТНЕС ПЛОЩАДКА

Публикувано на: 30.07.2016 г. | 12:56 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, директорът на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ на Столична община д-р Ирена Димитрова и легендата на българската спортна гимнастика, световният и вицеолимпийски шампион Йордан Йовчев и Цветан Георгиев, главен експерт в Министерство на младежта и спорта откриха най-модерната площадка за стрийт фитнес в България с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция. Площадката е изградена до откритата миналата година площадка с уреди за фитнес на открито. Двете площадки, изградени от Столична община осигуряват възможност за безплатен спорт на жителите и гостите на район „Възраждане“. 
Савина Савова благодари на Столична община, на екипа на районната администрация на район „Възраждане“ и на младежите, които се занимават със стрийт фитнес и гимнастика и които са изготвили идейния проект на тази площадка, с подкрепата на Йордан Йовчев. „Столична община и район „Възраждане“ активно рабитим за популяризирането на спорта като активен и здравословен начин на живот, като възможност за социализация и интеграция чрез спорт на деца и младежи от социално уязвими групи и деца в риск“, допълни кметът на район „Възраждане“ и откри площадката, като даде и старт на Първия стрийт фитнес турнир свободен стил за купата на район „Възраждане“, 
който се организира в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта 2018“.
Кметът на район Възраждане Савина Савова се обърна към състезателите и гостите на събитието: „Нека покажем, че спортът е здраве, уважение към партньора и хората, които предават уменията и знанията си. Спортът е и толерантност, справедливост, солидарност и феърплей“.
Д-р Ирена Димитрова предложи на присъстващите гости да подходят нестандартно и бурно да аплодират всички млади хора, които днес участват в Първия турнир за купата на район „Възраждане“ за техния ентусиазъм, упоритост и отдаденост на спорта. Директорът на Дирекция ПИСТ на СО анонсира площадките за стрийт фитнес, които предстои скоро да бъдат открити в София.
В Първият турнир по стрийт фитнес свободен стил участват 53 мъже и 10 жени.
Савина Савова, д-р Ирена Димитрова и Йордан Йовчев изненадаха участващите в Турнира дами със специални награди, осигурени от Столична община, от Дирекция ПИСТ като комплимент към участничките.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.