Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: ИНВЕСТИЦИИТЕ В КРИТИЧНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА СОФИЯ СА ОТ КЛЮЧОВО ЗНАЧЕНИЕ

Публикувано на: 08.11.2016 г. | 16:00 ч.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, заместник-кметът на Столична община „Инвестиции и строителство“ Ирина Савина, кметът на  район „Възраждане“ Савина Савова, кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров, кметът на район „Връбница“ Младен Младенов, представители на район „Люлин“ и журналисти участваха в официалната церемония  на ЧЕЗ за пускането в експлоатация на 2,5 километра кабел 110 kV кабел, който съществено ще подобри сигурността на захранването на 7 столични района – 1/3 от територията на София. Подобрена е сигурността и на контактната мрежа на столичния градски транспорт.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал каза  по време на церемонията, че това е най-големият проект на ЧЕЗ за 2016 г. и включва освен подмяната на кабела и реконструкцията на две подстанции в София – инвестиция на стойност 2,3 млн. лв. „Тази подмяна касае не само домакинствата, но и бизнес сгради, болници, общински и производствени сгради. Също така подобрихме захранването на транспортните и тролейбусните линия в София“, каза Карел Крал и допълни, че проектът не е последен от този вид. „Планираме и другите части от мрежата 110 kV да бъде подменен следващите няколко години“. Тази година инвестиционната програма на разпределителното дружество е около 95 млн. лева. „Голяма роля в тази програма има София, защото това е един много динамично развиващ се регион“, каза той.

„Инвестициите в критичната инфраструктура на София са от ключово значение - мрежата не е модернизирана от десетилетия. Експлоатационните дружества дължат качество на услугата на гражданите, а това може да стане само с инвестиции“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. 

„Новият кабел, който полага „ЧЕЗ Разпределение“, е алуминиев и не представлява интерес за крадците на инфраструктура. Той замества старите маслени кабели, чиято сърцевина е от мед и е обект на посегателства. Новите технологии за изолацията увеличават неговото натоварване“, обясни изпълнителният директор на "ЧЕЗ Разпределение" Петър Халоковски. Той сподели, че проектът е бил много сложен - не само от гледна точка на инвестициите. Компанията е трябвало да бъде максимално мобилизирана, за да не създава неудобство за клиентите си при реализацията на проекта.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.
СЪОБЩЕНИЕ
Преустановяват се, до второ нареждане, посещенията в домакинствата на лицата, пожелали подмяна на старите си отоплителни устройства на твърдо гориво.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКИ НА ЗАКРИТИ И ОТКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА
Мярката се предприема с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID 19, която е тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.