Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: ИНВЕСТИЦИИТЕ В КРИТИЧНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА СОФИЯ СА ОТ КЛЮЧОВО ЗНАЧЕНИЕ

Публикувано на: 08.11.2016 г. | 16:00 ч.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, заместник-кметът на Столична община „Инвестиции и строителство“ Ирина Савина, кметът на  район „Възраждане“ Савина Савова, кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров, кметът на район „Връбница“ Младен Младенов, представители на район „Люлин“ и журналисти участваха в официалната церемония  на ЧЕЗ за пускането в експлоатация на 2,5 километра кабел 110 kV кабел, който съществено ще подобри сигурността на захранването на 7 столични района – 1/3 от територията на София. Подобрена е сигурността и на контактната мрежа на столичния градски транспорт.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал каза  по време на церемонията, че това е най-големият проект на ЧЕЗ за 2016 г. и включва освен подмяната на кабела и реконструкцията на две подстанции в София – инвестиция на стойност 2,3 млн. лв. „Тази подмяна касае не само домакинствата, но и бизнес сгради, болници, общински и производствени сгради. Също така подобрихме захранването на транспортните и тролейбусните линия в София“, каза Карел Крал и допълни, че проектът не е последен от този вид. „Планираме и другите части от мрежата 110 kV да бъде подменен следващите няколко години“. Тази година инвестиционната програма на разпределителното дружество е около 95 млн. лева. „Голяма роля в тази програма има София, защото това е един много динамично развиващ се регион“, каза той.

„Инвестициите в критичната инфраструктура на София са от ключово значение - мрежата не е модернизирана от десетилетия. Експлоатационните дружества дължат качество на услугата на гражданите, а това може да стане само с инвестиции“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. 

„Новият кабел, който полага „ЧЕЗ Разпределение“, е алуминиев и не представлява интерес за крадците на инфраструктура. Той замества старите маслени кабели, чиято сърцевина е от мед и е обект на посегателства. Новите технологии за изолацията увеличават неговото натоварване“, обясни изпълнителният директор на "ЧЕЗ Разпределение" Петър Халоковски. Той сподели, че проектът е бил много сложен - не само от гледна точка на инвестициите. Компанията е трябвало да бъде максимално мобилизирана, за да не създава неудобство за клиентите си при реализацията на проекта.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова откри училищния шахматен турнир „Възраждане“ 2020 - част от Програмата на района срещу агресията в училище
Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Шахматът е древна игра, която възпитава уважение към противника, търпение, развива въображението, учи на стратегия и тактика, а също е и начин за самоусъвършенстване. Шахматният турнир, който организираме за поредна година е част от Програмата на район „Възраждане“ и на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на нашия район за противодействие на проявите на агресия и насилие в училище. Столична община и район „Възраждане“  полагаме грижи и създаваме добри условия за спорт на децата и младежите, популяризираме различни видове спорт за по-качествен, активен и здравословен живот.
Кметът на район «Възраждане» Савина Савова отчете успешната превантивна работа на МКБППМН
Савина Савова, кмет на район "Възраждане и председател на МКБППМН: Благодарение на успешната превантивна работа нямаме деца, настанени във ВУИ и СПИ, нямаме и деца с повторни противообществени прояви  
Повод за гордост
Младият диригент и композитор Милен Апостолов, заслужено е сред номинираните тази година за наградите „Икар“ 2020