Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„РИСУНКИ ЗА ГОШКО"

Публикувано на: 29.11.2016 г. | 20:12 ч.

"Деца помагат на Деца" е мотото, под което се провежда тридневната изложба, която беше официално открита на 28 октомври т.г. Изложбата обединява усилията и талантите на ученици от две софийски училища – 48 ОУ "Йосиф Ковачев" и Национална гимназия по приложни изкуства "Св. Лука" за спасяването на малкия Гошко.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, заместник-кметовете на район „Възраждане“ арх. Николай Диков и Татяна Димитрова подкрепиха каузата на децата – да помогнат на дете в беда със своите рисунки, ръчно изработени предмети:  коледна украса, кукли, картички, гоблени, ангели и приказни герои. В края на първия ден галерията остана почти празна. Всички приходите ще бъдат дарени за животоспасяващо лечение в Германия на Георги Желязков, ученик от 48 ОУ, който е диагностициран с дифузен глиом на ствола на мозъка и се бори за живота си.

Инициативата е част от Програмата за социалната отговорност на "Пазари-Възраждане" ЕАД. Дружеството предостави галерия "Сердика" за провеждането на благотворителна изложба „Рисунки за Гошко”.

https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%93%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%BE-951496484977442/?fref=ts

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България