Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Носете си лични документи, ако посрещате Нова година на площада, съветват от СДВР

Публикувано на: 24.12.2016 г. | 13:25 ч.

Трета степен на готовност и "Жълт код" за целия състав на столичнатаполиция е въведен по празниците. Мерките за сигурност в ефира на Нова ТВ представи старши комисар Младен Маринов, началник на СДВР. Той увери, че столицата ще посрещне празниците със засилени мерки за сигурност, особено при обектите от критичната инфраструктура - автогари, аерогари и търговски обекти, където традиционно се събират много хора.

Старши комисар Маринов заяви, че охранителни действия ще бъдат предприети и в столичните храмове. Голяма част от състава ще е цивилен.

По отношение на традиционния новогодишен концерт на площад "Батенберг"шефът на СДВР информира, че там ще бъдат изградени съоръжения за осигуряване на сигурността - оградителни парапети и пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани хора без документи за самоличност.

По отношение на евентуална заплаха от терористичен акт, Маринов уточни, че жълтият код означава, че няма данни за реална заплаха от терористичен акт. "Ние не можем да пренебрегнем това, което се случва около нас", коментира старши комисар Маринов случилото се в Берлин. Той заяви, че по отношение на центровете за настаняване на бежанци са в непрекъсната координация с председателя на Държавната агенция за бежанците - Петя Първанова и увери, че там нещата са под пълен контрол.

https://news.bg/crime/nosete-si-lichni-dokumenti-ako-posreshtate-nova-godina-na-ploshtada-savetvat-ot-sdvr.html

Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.