Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Носете си лични документи, ако посрещате Нова година на площада, съветват от СДВР

Публикувано на: 24.12.2016 г. | 13:25 ч.

Трета степен на готовност и "Жълт код" за целия състав на столичнатаполиция е въведен по празниците. Мерките за сигурност в ефира на Нова ТВ представи старши комисар Младен Маринов, началник на СДВР. Той увери, че столицата ще посрещне празниците със засилени мерки за сигурност, особено при обектите от критичната инфраструктура - автогари, аерогари и търговски обекти, където традиционно се събират много хора.

Старши комисар Маринов заяви, че охранителни действия ще бъдат предприети и в столичните храмове. Голяма част от състава ще е цивилен.

По отношение на традиционния новогодишен концерт на площад "Батенберг"шефът на СДВР информира, че там ще бъдат изградени съоръжения за осигуряване на сигурността - оградителни парапети и пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани хора без документи за самоличност.

По отношение на евентуална заплаха от терористичен акт, Маринов уточни, че жълтият код означава, че няма данни за реална заплаха от терористичен акт. "Ние не можем да пренебрегнем това, което се случва около нас", коментира старши комисар Маринов случилото се в Берлин. Той заяви, че по отношение на центровете за настаняване на бежанци са в непрекъсната координация с председателя на Държавната агенция за бежанците - Петя Първанова и увери, че там нещата са под пълен контрол.

https://news.bg/crime/nosete-si-lichni-dokumenti-ako-posreshtate-nova-godina-na-ploshtada-savetvat-ot-sdvr.html

Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.