Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

120 ГОДИНИ 32СУИЧЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Публикувано на: 01.04.2017 г. | 17:06 ч.

С атрактивен концерт-спектакъл в Зала 1 на НДК беше отбелязана 120 годишнината на 32СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“. Директорът на училището Нели Стойчева поздрави всички преподаватели, ученици, бивши възпитаници, приятели и многобройните гости на събитието. С много стихове, песни и танцови изпълнения спектакълът разказа историята на училището, основано през далечната 1896 година като Трета девическа гимназия „Княгиня Мария Луиза“ до днес като 32 Средно училище с изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, заместник-кметовете на   район „Възраждане“ Татяна Димитрова и арх. Николай Диков и главният експерт Теодора Михайлова поздравиха директорът, ръководството, настоятелството и възпитаниците на училището.

„Приемете най-сърдечните ми поздрави по случай 120-годишнината от основаването на 32 СУИЧЕ  „Св. Климент Охридски“  и възможността да отправя към всички Вас пожелания за много здраве, късмет и успехи. Миналото и настоящето на училището са достойно свързани с традицията и развитието на българското образование, а настоящето и бъдещето му се градят на високия професионализъм на ръководството и педагогическата колегия,  и активната работа за съхраняване на духа на основателите и превръщането на училищната институция в съвременен новаторски образователен център на българската духовност“ написа в поздравителния адрес Савина Савова и пожела на всички успешна реализация. „32 СУИЧЕ  „Св. Климент Охридски“ е място, където учениците получат знания и умения, учат се на почтеност и морал, възможност да правят самостоятелен и верен избор в последващия непрекъснат процес на усъвършенстване. Доказателство за това са многобройните успехи и постижения на преподавателите и учениците и възпитаниците на училището, сред  които  се  открояват имената  на много учени, професори, артисти, творци, общественици и  политици“ допълва в поздравителния адрес кметът на район „Възраждане“ Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България