Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

120 ГОДИНИ 32СУИЧЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Публикувано на: 01.04.2017 г. | 17:06 ч.

С атрактивен концерт-спектакъл в Зала 1 на НДК беше отбелязана 120 годишнината на 32СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“. Директорът на училището Нели Стойчева поздрави всички преподаватели, ученици, бивши възпитаници, приятели и многобройните гости на събитието. С много стихове, песни и танцови изпълнения спектакълът разказа историята на училището, основано през далечната 1896 година като Трета девическа гимназия „Княгиня Мария Луиза“ до днес като 32 Средно училище с изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, заместник-кметовете на   район „Възраждане“ Татяна Димитрова и арх. Николай Диков и главният експерт Теодора Михайлова поздравиха директорът, ръководството, настоятелството и възпитаниците на училището.

„Приемете най-сърдечните ми поздрави по случай 120-годишнината от основаването на 32 СУИЧЕ  „Св. Климент Охридски“  и възможността да отправя към всички Вас пожелания за много здраве, късмет и успехи. Миналото и настоящето на училището са достойно свързани с традицията и развитието на българското образование, а настоящето и бъдещето му се градят на високия професионализъм на ръководството и педагогическата колегия,  и активната работа за съхраняване на духа на основателите и превръщането на училищната институция в съвременен новаторски образователен център на българската духовност“ написа в поздравителния адрес Савина Савова и пожела на всички успешна реализация. „32 СУИЧЕ  „Св. Климент Охридски“ е място, където учениците получат знания и умения, учат се на почтеност и морал, възможност да правят самостоятелен и верен избор в последващия непрекъснат процес на усъвършенстване. Доказателство за това са многобройните успехи и постижения на преподавателите и учениците и възпитаниците на училището, сред  които  се  открояват имената  на много учени, професори, артисти, творци, общественици и  политици“ допълва в поздравителния адрес кметът на район „Възраждане“ Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.