Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

120 ГОДИНИ 32СУИЧЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Публикувано на: 01.04.2017 г. | 17:06 ч.

С атрактивен концерт-спектакъл в Зала 1 на НДК беше отбелязана 120 годишнината на 32СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“. Директорът на училището Нели Стойчева поздрави всички преподаватели, ученици, бивши възпитаници, приятели и многобройните гости на събитието. С много стихове, песни и танцови изпълнения спектакълът разказа историята на училището, основано през далечната 1896 година като Трета девическа гимназия „Княгиня Мария Луиза“ до днес като 32 Средно училище с изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, заместник-кметовете на   район „Възраждане“ Татяна Димитрова и арх. Николай Диков и главният експерт Теодора Михайлова поздравиха директорът, ръководството, настоятелството и възпитаниците на училището.

„Приемете най-сърдечните ми поздрави по случай 120-годишнината от основаването на 32 СУИЧЕ  „Св. Климент Охридски“  и възможността да отправя към всички Вас пожелания за много здраве, късмет и успехи. Миналото и настоящето на училището са достойно свързани с традицията и развитието на българското образование, а настоящето и бъдещето му се градят на високия професионализъм на ръководството и педагогическата колегия,  и активната работа за съхраняване на духа на основателите и превръщането на училищната институция в съвременен новаторски образователен център на българската духовност“ написа в поздравителния адрес Савина Савова и пожела на всички успешна реализация. „32 СУИЧЕ  „Св. Климент Охридски“ е място, където учениците получат знания и умения, учат се на почтеност и морал, възможност да правят самостоятелен и верен избор в последващия непрекъснат процес на усъвършенстване. Доказателство за това са многобройните успехи и постижения на преподавателите и учениците и възпитаниците на училището, сред  които  се  открояват имената  на много учени, професори, артисти, творци, общественици и  политици“ допълва в поздравителния адрес кметът на район „Възраждане“ Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Заповед №РВЕ18-РД09-86/11.05.2018г. на кмета на район „Възраждане“-СО за провеждане на обществено обсъждане
Задание за изменение на Общия устройствен план на Столична община, приет с Решение № 960/2009г. на МС – част „Комуникационно – транспортна система – масов градски релсов транспорт“, одобрена с Решение  № 454/11.08.2017г. на МС, за разширяване на съществуващите линии на Софийски метрополитен, изготвено от екипа на Столична община.
Ремонт на ул. „Гюешево“
в участъка от бул. „инж. Иван Иванов“ до бул. „акад. Иван Евстратиев Гешов“.