Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„ВЪЗРАЖДАНЕ СПОРТУВА 2017”

Публикувано на: 16.05.2017 г. | 17:48 ч.

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ” ПОДАРЯВА СПОРТЕН ПРАЗНИК НА ДЕЦАТА ЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ 17 МАЙ
На 17 май от 10:00 ч. в многофункционален спортен комплекс "Спортна София "Зона Б-5" за втори път район „Възраждане” ще отбележи Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството със спортен празник „Възраждане спортува 2017” за учениците от учебните заведения на Района със спортни състезания по: футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, петанк, тенис на маса и теглене на въже в две възрастови групи - 4-ти клас и 5 и 6 клас.
Официалната церемония за награждаване на победителите ще започне в 13:30 ч. Купите на победителите ще бъдат връчени от кмета на район „Възраждане”-СО Савина Савова, един от най-титулуваните български спортисти, борец в стил класическа борба - Александър Томов, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион, световен студентски шампион, двукратен европейски вицешампион и футболната легенда, треньор №1 на ХХ век на България - Димитър Пенев, треньорът на националния ни отбор по футбол, реализирал най-големият успех за българския футбол – 4 място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994, Асен Марков, представител на ММС, председателят на Българска федерация по народна топка Ким Рейки, заместник-кметовете на район „Възраждане” Татяна Димитрова и арх. Николай Диков. 
Проектът „Възраждане спортува 2017” се реализира от район „Възраждане” в партньорство с учебните заведения в Района, финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, в подкрепа на „София - Европейска столица на спорта 2018“. Проектът популяризира спорта като здравословен начин на живот, възможности за социализация и интеграция чрез спорт на децата от социално уязвими групи, деца в риск и деца от ромската етническа общност, както и дейностите от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.