Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„ВЪЗРАЖДАНЕ СПОРТУВА 2017”

Публикувано на: 16.05.2017 г. | 17:48 ч.

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ” ПОДАРЯВА СПОРТЕН ПРАЗНИК НА ДЕЦАТА ЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ 17 МАЙ
На 17 май от 10:00 ч. в многофункционален спортен комплекс "Спортна София "Зона Б-5" за втори път район „Възраждане” ще отбележи Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството със спортен празник „Възраждане спортува 2017” за учениците от учебните заведения на Района със спортни състезания по: футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, петанк, тенис на маса и теглене на въже в две възрастови групи - 4-ти клас и 5 и 6 клас.
Официалната церемония за награждаване на победителите ще започне в 13:30 ч. Купите на победителите ще бъдат връчени от кмета на район „Възраждане”-СО Савина Савова, един от най-титулуваните български спортисти, борец в стил класическа борба - Александър Томов, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион, световен студентски шампион, двукратен европейски вицешампион и футболната легенда, треньор №1 на ХХ век на България - Димитър Пенев, треньорът на националния ни отбор по футбол, реализирал най-големият успех за българския футбол – 4 място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994, Асен Марков, представител на ММС, председателят на Българска федерация по народна топка Ким Рейки, заместник-кметовете на район „Възраждане” Татяна Димитрова и арх. Николай Диков. 
Проектът „Възраждане спортува 2017” се реализира от район „Възраждане” в партньорство с учебните заведения в Района, финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, в подкрепа на „София - Европейска столица на спорта 2018“. Проектът популяризира спорта като здравословен начин на живот, възможности за социализация и интеграция чрез спорт на децата от социално уязвими групи, деца в риск и деца от ромската етническа общност, както и дейностите от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Още от Новини и съобщения


ВАЖНО!ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!
Справките за настоящ и постоянен адрес,  за семейно положение, съпруг/съпруга/ и деца ще се извършват СЛУЖЕБНО.
ЗАПОЧНА МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ С ВОДА И ДЕЗИНФЕКТАНТ В РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
От  6 април започна миене на улиците в район "Възраждане" с вода и дезинфектант. Продължава дезинфекцията на спирки, подлези, контейнери за битови отпадъци и кошчета за боклук.
80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.