Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Савина Савова, кмет на район „Възраждане”: В работата си прилагаме индивидуален подход, защото зад всеки случай стои човешка съдба

Публикувано на: 22.05.2017 г. | 15:24 ч.

Савина Савова, кмет на район „Възраждане”: В работата си прилагаме индивидуален подход, защото зад всеки случай стои човешка съдба

Кметът на район „Възраждане” Савина Савова посрещна посланикът на Швеция Н.Пр. Луизе Бертхолм и делегация от експерти от Министерство на здравето и социалните въпроси на Кралство Швеция в Дневния център за хора с ментални увреждания „Св. Марина”.

Посещението е част от програмата на експертен семинар за сътрудничество и обмен на добри практика при предоставяне на социални услуги на уязвими групи, в изпълнение на Работната програма за сътрудничество 2016-2017 между МТСП и МЗСВ на Кралство Швеция.

Кметът на район „Възраждане” Савина Савова  поздрави Н.Пр. Луизе Бертхолм, членовете на делегацията и представителите на МТСП, Столична община и служителите на Дневния център. „Като кмет на район „Възраждане” и представител на местната власт,  която е най-близо до хората, се стремя заедно с екипа на районната администрация, да се грижим за социално уязвимите  групи, да предлагаме адекватни услуги, съобразени с индивидуалните потребности на всеки човек, за по-добър, качествен и достоен живот”, каза Савина Савова и допълни: „Стремим се да  прилагаме  индивидуален подход към всяко дете, възрастен или човек с увреждания, защото зад всеки случай или епикриза  - стои човешка съдба”.

Савова благодари на Министерството на труда и социалната политика и на Столична община за подкрепата и доверието, за добрата съвместна работа и за възможността,  в грижата за хората, да се прилагат иновативни практики и грижа за социално уязвимите групи.

 

По време на срещата беше представен проектът „Центърът за независим живот в район „Възраждане”, който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Гергана Келифарева, ръководител на проекта и Албена Събева, ръководител на Виртуалния център на проекта  споделиха с присъстващите, че дейностите му дават възможност на 85 души да получат различни социални и здравни услуги, работа с психолог, рехабилитатори и специализирани транспортни услуги за хора с увреждания. Акцент в презентацията на проекта бяха интегрираните социални услуги, които се предоставят за подобряване качеството на живот и достъпа до социалните и здравни услуги на възрастни хора с увреждания,  за по-добра социализация и интеграция в обществото.

Кметът на район „Възраждане” Савина Савова изрази надежда, че тази първа среща ще бъде начало на добро бъдещо сътрудничество. 

Галерия
Още от Новини и съобщения


ВАЖНО!ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!
Справките за настоящ и постоянен адрес,  за семейно положение, съпруг/съпруга/ и деца ще се извършват СЛУЖЕБНО.
ЗАПОЧНА МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ С ВОДА И ДЕЗИНФЕКТАНТ В РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
От  6 април започна миене на улиците в район "Възраждане" с вода и дезинфектант. Продължава дезинфекцията на спирки, подлези, контейнери за битови отпадъци и кошчета за боклук.
80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.