Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

„ПЪТУВАЙ И ЧЕТИ”

Публикувано на: 24.05.2017 г. | 11:53 ч.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът по транспорта на СО Евгени крусев,  кметът на район „Възраждане” Савина Савова, заместник-кметът на район „Възраждане” арх. Николай Диков, директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова, директорът „Маркетинг и продажби” Центъра за градска мобилност Пламен Църноречки, изпълнителният директор на „Столичен електротранспорт” ЕАД  инж. Евгений Ганчев, писатели  и много гости  пътуваха с ретро трамвая-библиотека, който тръгна от пл. "Възраждане". Столичната община, Столичната библиотека, Центъра за градска мобилност заедно организират кампанията "Пътувай и чети", която е  посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Ретро трамваят-библиотека ще се движи от пл. "Възраждане" до пл. "Журналист" и ще изпълнява ролята на пътуваща читалня и място за размяна на книги. В него ще има и библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат безплатна читателска карта за Столичната библиотека. Кампанията подкрепя четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е това занимание да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване полезно и приятно. За тази цел на няколко централни места в столицата ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги и да се срещнат с български писатели и поети. Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. "Славейков", пл. "Гарибалди" и на изхода на метрото при Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” (от страната на парка). На посочените места всеки посетител ще може да получи от Столичната библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта. Пунктовете ще бъдат отворени от 11.00 до 17.00 ч. от 24 май до 2 юни включително. Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на 24, 25 и 26 май, както и на 1, 2 и 3 юни от 11.00 ч. до 15.00 часа.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.