Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ С КУПА ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ТУРНИРА ПО НАРОДНА ТОПКА ЗА „КУПАТА НА КМЕТА“

Публикувано на: 18.06.2017 г. | 18:14 ч.

За втора поредна година в многофункционален спортен комплекс „Спортна София 2000 Зона Б-5“ на 16.06.2017 се проведе турнир по народна топка за „Купата на Кмета“ и състезанието по народни танци за районните администрации. Тази година турнирът се проведе в две състезания: плажна народна топка и надиграване с български хора. Турнрът се проведе със съдействието на Столична община, дирекция” Превенция, интеграция, спорт и туризъм” и Федерация „Народна топка България“. В него участваха 13 отбора от районните администрации в Столична община с капитан на всеки отбор Кмета от района. Турнирът беше в подкрепа на кампанията на Федерация „Народна топка България” „Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка! Спорт за всички, игра за всеки!”.  Домакин на събитието беше район „Възраждане“ и кмета Савина Савова. Специален поздрав към участниците отправи общинския съветник Борислав Борисов.

Като организатори, директорът на дирекция ПИСТ Ирена Димитрова и екипът й се бяха погрижили за добро настроение и награден фонд за участниците. След края на състезанията на специална  церемония беше връчена престижната купа „Отбор на годината“, който тази година спечели район „Студенстки“-СО с кмет Димитър Дилчев, на второ място останаха миналогидишните победители от район „Сердика“ с кмет Тодор Кръстев и на трето място се класира район „Възраждане“ с капитан на отбора кмета Савина Савова. Престижните отличия на турнира „Мис и Мистър Народна топка“ получиха Савина Савова-кмет на район „Възраждане“ и Тодор Кръстев, кмет на район „Сердика“. Директорът на дирекция ПИСТ Ирена Димитрова връчи специален плакет  на Константин Миладинов – Ким Рейки, президент на Федерация „Народна топка България“ за популяризирането на спорта народна топка и социалните каузи, които подкрепя. 

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКИ НА ЗАКРИТИ И ОТКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА
Мярката се предприема с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID 19, която е тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.
УДЪЛЖАВА СЕ БЕЗПЛАТНОТО ПАРКИРАНЕ В „СИНЯ“ И „ЗЕЛЕНА“ ЗОНА В СОФИЯ
До 12 април или до края на обявените епидемиологичните мерки, паркирането в зоните за платено паркиране ще е безплатно.  
Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.