Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ С КУПА ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ТУРНИРА ПО НАРОДНА ТОПКА ЗА „КУПАТА НА КМЕТА“

Публикувано на: 18.06.2017 г. | 18:14 ч.

За втора поредна година в многофункционален спортен комплекс „Спортна София 2000 Зона Б-5“ на 16.06.2017 се проведе турнир по народна топка за „Купата на Кмета“ и състезанието по народни танци за районните администрации. Тази година турнирът се проведе в две състезания: плажна народна топка и надиграване с български хора. Турнрът се проведе със съдействието на Столична община, дирекция” Превенция, интеграция, спорт и туризъм” и Федерация „Народна топка България“. В него участваха 13 отбора от районните администрации в Столична община с капитан на всеки отбор Кмета от района. Турнирът беше в подкрепа на кампанията на Федерация „Народна топка България” „Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка! Спорт за всички, игра за всеки!”.  Домакин на събитието беше район „Възраждане“ и кмета Савина Савова. Специален поздрав към участниците отправи общинския съветник Борислав Борисов.

Като организатори, директорът на дирекция ПИСТ Ирена Димитрова и екипът й се бяха погрижили за добро настроение и награден фонд за участниците. След края на състезанията на специална  церемония беше връчена престижната купа „Отбор на годината“, който тази година спечели район „Студенстки“-СО с кмет Димитър Дилчев, на второ място останаха миналогидишните победители от район „Сердика“ с кмет Тодор Кръстев и на трето място се класира район „Възраждане“ с капитан на отбора кмета Савина Савова. Престижните отличия на турнира „Мис и Мистър Народна топка“ получиха Савина Савова-кмет на район „Възраждане“ и Тодор Кръстев, кмет на район „Сердика“. Директорът на дирекция ПИСТ Ирена Димитрова връчи специален плакет  на Константин Миладинов – Ким Рейки, президент на Федерация „Народна топка България“ за популяризирането на спорта народна топка и социалните каузи, които подкрепя. 

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.