Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПРОВЕРКА НА НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР ПО НАРКОМАНИИ

Публикувано на: 03.07.2017 г. | 16:57 ч.

Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика на СОС д-р Веселин Милев, общинският съветник Борислав Борисов и експерти от МЗ проведоха работна среща, с която стартира проверка на работата на Националния център по наркомании и Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, който се намират на ул. „Пиротска“117 в район „Възраждане“. Сградата е преотстъпена на МЗ с решение на СОС до 2018 г.

Проверката от МЗ, принципал на Националния център по наркомании и Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, е провокирана от загриженостата на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова  и администрацията на Района за сигурността и настоятелното искане  за строг контрол върху дейността на НЦН, програмите на Центъра и основно върху изпълнението на Националната програма за развитие на лечебна система от метадонови поддържащи програми в Република България. Преди старта на проверката е проведена и среща в Министерство на здравеопазването  между кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, общинският съветник Борислав Борисов и заместник-министъра Светлана Йорданова, на която Савина Савова е изразила желание за търсене на решения за преодоляване на проблемите и по-голяма сигурност за гражданите, учениците, които се обучават  непосредствена близост до НЦН и техните родители, както и търсене на възможност за пренасочване на дейностите на НЦН.

Резултатите от проверката ще бъдат ясни до средата на месец юли т.г. Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова очаква от МЗ да упражнява по-строг контрол върху дейността на НЦН и с усилията на всички институции да се намали риска от противообществени прояви и нарушители на обществения ред, както и предприемане на мерки, в съответствие с компетенциите на всички институции с цел сигурност и опазване здравето и живота на хората.  

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.