Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЦИ ВЪРЗАЛА В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 27.02.2018 г. | 16:38 ч.

Децата от училищата в район „Възраждане“ помогнаха на Баба Марта да направи мартеници в работилницата й, която  по традиция беше организирана дни преди 1 март. В „Работилницата на Баба Марта“ се включиха кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, секретаря на МКБППМН към район „Възраждане“ Цветанка Петкова, преподаватели и педагогически съветници.

Заедно с Пижо и Пенда децата украсиха „Дървото на Баба Марта“ пред входа на районната администрация и направиха две еко инсталации пред входа и във фронт офиса на район „Възраждане“.

Учениците разказаха пред посетителите на районната администрация легендата и символите на мартеницата, а Пижо и Пенда ги поздравиха с български фолклорен танц.

На 1 март децата и кмета на район „Възраждане“ Савина Савова ще дарят изработените мартенички на Дома за стари хора в  „Зона Б-5“, на Дневен център „Света Марина“, на клубовете на пенсионера и инвалида и ще украсят своите класни стаи.

И тази година на 1 март всички посетители на администрацията на район „Възраждане“ ще получат мартенички, изработени от децата с послание за здраве и дни изпълнени с радост и пролетно настроение.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ВАЖНО!ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!
Справките за настоящ и постоянен адрес,  за семейно положение, съпруг/съпруга/ и деца ще се извършват СЛУЖЕБНО.
ЗАПОЧНА МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ С ВОДА И ДЕЗИНФЕКТАНТ В РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
От  6 април започна миене на улиците в район "Възраждане" с вода и дезинфектант. Продължава дезинфекцията на спирки, подлези, контейнери за битови отпадъци и кошчета за боклук.
80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.