Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН „ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО" В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО

Публикувано на: 27.04.2018 г. | 16:47 ч.

Младите посланици на България в проекта „Футбол за приятелство“ – 12-годишните Александър Георгиев и Миа Гигова, заедно с футболната легенда Емил Костадинов, кметът на район „Възраждане“-СО  Савина Савова, заместник- изпълнителният директор на БФС Антон Попов и хип-хоп изпълнителят Играта, дадоха начало на демонстративни мачове с участието на 60 деца от столицата, с които те отбелязват Международния ден Футбола за приятелство“ за популяризиране на спорта, здравословния начин на живот и взаимното уважение. Проектът се реализира в България в партньорство с ПФК „Лудогорец“ и с медийната подкрепа на Sportal.bg и NOVA TV. Домакин на празника беше ФК „София Спорт“ от район „Възраждане“-СО.

 

“Футболът е много повече от игра, много повече от спорт. Чрез него ние се учим да бъдем по-добри, по-толерантни, по-здрави. Чрез футбола ние създаваме истински приятелства както на терена, така и извън него.“ – каза младата футболна надежда Александър Георгиев, посланик на проекта в България.

 

Като символ на равенство, уважение към различните култури и мирно съжителство, всички участници получиха синьо-зелена гривна на Международната детска социална програма "Футбол за приятелство" на "Газпром". Синята нишка символизира спокойно небе, а зелената - футболно игрище, отворено за всички. Младите посланици на програмата Миа и Александър, вързаха символичните гривни на всички участници и разпространиха сред тях деветте основни ценности - приятелство, здраве, чест, справедливост, отдаденост, равенство, мир, традиция и победа.


Международният ден на футбола и приятелството – 25 април, беше отбелязан в над 200 града по света със специални събития за популяризиране на приятелството, взаимното уважение и здравословния начин на живот. Хиляди деца и възрастни участваха в приятелски мачове, отворени тренировъчни сесии и спортни събития.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


ВАЖНО!ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!
Справките за настоящ и постоянен адрес,  за семейно положение, съпруг/съпруга/ и деца ще се извършват СЛУЖЕБНО.
ЗАПОЧНА МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ С ВОДА И ДЕЗИНФЕКТАНТ В РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
От  6 април започна миене на улиците в район "Възраждане" с вода и дезинфектант. Продължава дезинфекцията на спирки, подлези, контейнери за битови отпадъци и кошчета за боклук.
80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.