Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН „ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО" В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО

Публикувано на: 27.04.2018 г. | 16:47 ч.

Младите посланици на България в проекта „Футбол за приятелство“ – 12-годишните Александър Георгиев и Миа Гигова, заедно с футболната легенда Емил Костадинов, кметът на район „Възраждане“-СО  Савина Савова, заместник- изпълнителният директор на БФС Антон Попов и хип-хоп изпълнителят Играта, дадоха начало на демонстративни мачове с участието на 60 деца от столицата, с които те отбелязват Международния ден Футбола за приятелство“ за популяризиране на спорта, здравословния начин на живот и взаимното уважение. Проектът се реализира в България в партньорство с ПФК „Лудогорец“ и с медийната подкрепа на Sportal.bg и NOVA TV. Домакин на празника беше ФК „София Спорт“ от район „Възраждане“-СО.

 

“Футболът е много повече от игра, много повече от спорт. Чрез него ние се учим да бъдем по-добри, по-толерантни, по-здрави. Чрез футбола ние създаваме истински приятелства както на терена, така и извън него.“ – каза младата футболна надежда Александър Георгиев, посланик на проекта в България.

 

Като символ на равенство, уважение към различните култури и мирно съжителство, всички участници получиха синьо-зелена гривна на Международната детска социална програма "Футбол за приятелство" на "Газпром". Синята нишка символизира спокойно небе, а зелената - футболно игрище, отворено за всички. Младите посланици на програмата Миа и Александър, вързаха символичните гривни на всички участници и разпространиха сред тях деветте основни ценности - приятелство, здраве, чест, справедливост, отдаденост, равенство, мир, традиция и победа.


Международният ден на футбола и приятелството – 25 април, беше отбелязан в над 200 града по света със специални събития за популяризиране на приятелството, взаимното уважение и здравословния начин на живот. Хиляди деца и възрастни участваха в приятелски мачове, отворени тренировъчни сесии и спортни събития.

 

Галерия
Още от Новини и съобщения


„БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЦИ ВЪРЗАЛА“ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“
Проектът е част от Програмата на МКБППМН за съхраняване на традициите, българските ценности и дух
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ПРОТИВ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ - „ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“
Отбелязването на Деня на розовата фланелка е част от Програмата на МКБППМН на район „Възраждане“.
КЛЕТВА ПРЕД ПОРТРЕТА НА ЛЕВСКИ
Уроци по родолюбие за историята на България и подвига на героите се провеждат по инициатива на кмета на район "Възраждане" Савина Савова, като част от Програмата на МКБППМН на района