Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПРАЗНУВА СИЛАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И ТРАДИЦИИ

Публикувано на: 25.05.2018 г. | 18:16 ч.

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е избран за празник на район „Възраждане“-СО  преди повече от 30 години и оттогава всяка година тържествено се отбелязва празника заедно с  жителите и гостите на столицата.

„В район „Възраждане“ се преплита духа на миналото и динамиката на съвремието. С преклонение към миналото, осъзнаваме нашата отговорнст към настоящето и бъдещето. В навечерието на 24 май поздравявам всички дейци на българската култура, наука, образование и изкуство, всички просветители, които носят в сърцата си и предават българския дух  и ценности на младите хора, за да бъдат нашето достойно бъдеще“, каза в приветствието си Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.

С празника си, който тази година събра стотици жители и гости на столицата,  район  „Възраждане“ отдава заслужената почит на силата на българския дух, корени и традиции, които са ни съхранили през вековете, определят настоящето ни и ни дават надежда за бъдещето. Повече от 30 години тази традиция приобщава нови поколения към празника на Района. Деца, ученици, самодейци и професионални изпълнители  от различни поколения и ни изпълват с гордост, уважение и признателност.    

В програмата участваха: Детски фолклорен танцов ансамбъл на 46 ОУ „Константин Фотинов“ с изучаване на хореография, Вокална група „Сладки пуканки“ от Национален дворец на децата, Арт-студио „Стринджендо“ от Национален дворец на децата, балет „Модерато“, Фолклорен танцов ансамбъл „Аура“, с ръководител Петко Йошков, Вокална група - 32 СУИЧЕ „Климент Охридски“, Детски танцови състави към НЧ „Аура“ и др.

И както традицията, повелява празникът завърши с кръшно българско хоро.

Галерия
Още от Новини и съобщения


КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА БЕШЕ УДОСТОЕНА СЪС ЗВАНИЕТО ПРИЯТЕЛ НА „ФЕСТИВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО“
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА БЕШЕ УДОСТОЕНА СЪС ЗВАНИЕТО ПРИЯТЕЛ НА „ФЕСТИВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО“