Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ЗАВЪРШИ ПЪРВИЯТ ДЕТСКИЯТ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА КУПА „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 25.05.2018 г. | 18:21 ч.

Кметът на район „Възраждане“ – СО награди победителите в Първия детският футболен турнир за Купа „Възраждане“ за деца, родени 2010, 2011 и 2012 г. Два дни най-малките футболисти мериха сили на зелените терени на многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“ в две възрастови групи с по 8 отбора.

На първо място във възрастовата група 2011-2012 г.  е ПФК „Левски“, на второ място – ФК „Национал“ и на трето място – ПФК „Септември“-София.

Във втората възрастова група, деца родени през 2010 г. първото място завоюва ФК „София Спорт“, второто място зае ПФК „Левски“, а на третото място се класира ФК „Национал“.

Савина Савова връчи наградите на победителите и ги зарадва с неочаквани подъръци - професионални футболни топки. По инициатива на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова бяха наградени трима от най-малките футболисти, отличили се като: най-полезен играч – Калоян Калчев от ФК „София спорт“, голмайстор на турнира – Александър Стоянов от ПФК „Левски“, отбелязал 12 гола и най-добър вратар – Велислав Николов от ПФК „Славия“.

„С провеждането на Първия детски футболен турнир за Купа „Възраждане“, заедно с председателя на ФК „София Спорт“ Владимир Стоянов, искахме да създадем празник за най-малките футболисти, родени през 2010, 2011 и 2012 година и  чрез него да популяризираме футболната игра, здравословния начин на живот и качествата, които най-популярната в света игра, възпитава: уважение, партньорство, упоритост и толерантност“, каза Савина  Савова и благодари на всички деца за участието им в турнира и за показаните умения на футболния терен и им пожела успех в учението, нови спортни постижения и  щастливо лято. Тя благодари и на треньорите и родителите и изрази надежда, че този турнир ще стане традиционен и ще бъде част от Спортния календар на район „Възраждане“. 

Първият детски футболен турнир се реализира от ФК ”София спорт” в партньорство с район „Възраждане“-СО с финансовата подкрепа на Столична община - Програма за развитие на физическото възпитание и спорта и в подкрепа на „София - Европейска столица на спорта, 2018 г." Турнирът се провежда под патронажа на кмета на район "Възраждане"-СО Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА БЕШЕ УДОСТОЕНА СЪС ЗВАНИЕТО ПРИЯТЕЛ НА „ФЕСТИВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО“
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА БЕШЕ УДОСТОЕНА СЪС ЗВАНИЕТО ПРИЯТЕЛ НА „ФЕСТИВАЛ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО“