Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПИЛОТЕН ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СКОРОСТНО ТРАСЕ НА БУЛ. „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“

Публикувано на: 11.07.2018 г. | 21:35 ч.

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорт и Савина Савова, кмет на район „Възраждане“-СО  инспектираха ремонтните дейности на ул. „Гюешево“, от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. В този участък се прави цялостен ремонт на стойност около 500 хил. лв.  В момента се полага първия пласт асфалт на настилката на ул. “Гюешево“, която е една от големите второстепенни улици в район „Възраждане“. Отстраняват се непредвидени обстоятелства във връзка с ремонт на „Топлофикация“. Поетапно се ремонтират и тротоарите на цялата улица. Продължава изпълнението на Програмата на Столична община за ремонт на вътрешно-квартални улици. Очаква се до 20 дни ремонтът да приключи.

„На 12 юли започва изпълнението на пилотния проект за изграждане на първите два перона по бул. “Константин Величков“ за обособяване на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Работата ще започне от спирката на парк „Свети Петър и Павел“ и ще бъдат общо шест“, каза също Крусев. „С тях ще осигурим движение по трамвайните трасета и на автобусите на градския транспорт. По бул. “Константин Величков“ се движат автобусните линии: 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – 11, 22, 3. Предвидено е превозните средства да се движат по общо трасе и да спират на общи спирки. Ще бъдат направени и нови спиркови перони за по-комфортното и безопасно изчакване на пътниците. През септември ще са готови и шестте перона. Освен бул. “Константин Величков“ подобни трасета предвиждаме и по бул. “Възкресение“ и „Мадрид“, каза Евгени Крусев.

Галерия
Още от Новини и съобщения


80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.
СЪОБЩЕНИЕ
Преустановяват се, до второ нареждане, посещенията в домакинствата на лицата, пожелали подмяна на старите си отоплителни устройства на твърдо гориво.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С МАСКИ НА ЗАКРИТИ И ОТКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА
Мярката се предприема с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID 19, която е тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.