Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА ПИЛОТЕН ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СКОРОСТНО ТРАСЕ НА БУЛ. „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“

Публикувано на: 11.07.2018 г. | 21:35 ч.

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорт и Савина Савова, кмет на район „Възраждане“-СО  инспектираха ремонтните дейности на ул. „Гюешево“, от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. В този участък се прави цялостен ремонт на стойност около 500 хил. лв.  В момента се полага първия пласт асфалт на настилката на ул. “Гюешево“, която е една от големите второстепенни улици в район „Възраждане“. Отстраняват се непредвидени обстоятелства във връзка с ремонт на „Топлофикация“. Поетапно се ремонтират и тротоарите на цялата улица. Продължава изпълнението на Програмата на Столична община за ремонт на вътрешно-квартални улици. Очаква се до 20 дни ремонтът да приключи.

„На 12 юли започва изпълнението на пилотния проект за изграждане на първите два перона по бул. “Константин Величков“ за обособяване на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Работата ще започне от спирката на парк „Свети Петър и Павел“ и ще бъдат общо шест“, каза също Крусев. „С тях ще осигурим движение по трамвайните трасета и на автобусите на градския транспорт. По бул. “Константин Величков“ се движат автобусните линии: 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – 11, 22, 3. Предвидено е превозните средства да се движат по общо трасе и да спират на общи спирки. Ще бъдат направени и нови спиркови перони за по-комфортното и безопасно изчакване на пътниците. През септември ще са готови и шестте перона. Освен бул. “Константин Величков“ подобни трасета предвиждаме и по бул. “Възкресение“ и „Мадрид“, каза Евгени Крусев.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България