Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА ЩЕ РАЗШИРИ ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ” С НОВИ 25 ДКА.

Публикувано на: 17.07.2018 г. | 16:37 ч.

Предвижда се на терена освен парковата част, да бъде изграден аквапарк и закрит басейн с минерална вода. Това каза кметът на общината Йорданка Фандъкова по време на пресконференция за представяне на проекта. На пресконференцията присъстваха председателят на СОС Елен Герджиков, кметът на Район „Възраждане” Савина Савова. Предвиждат се съоръженията да могат да се ползват от деца (ще бъде обособен бебешки басейн с дълбочина от 20 см.) Ще бъде изградена и водоналивна зона, за да може да се използва минералната вода от находището „Баталова воденица”, обясни Фандъкова. „Ще бъдат изградени пет нови детски площадки, ще има богато озеленяване. За нас един от нашите приоритети е запазването и разширението на зелената система. Работим на територията на седем обекта- Южен парк, Борисова градина, Западен парк, Северен парк, по новия парк „Въртопо”, имаме готовност за работа по парк „Дружба”, каза още тя. Според кмета в началото на следващата година ще започне разширението на парка, което ще е на стойност 9 млн. лв., като до края на 2019 година дейностите трябва да са приключи. На 26 юли т.г. СОС трябва да даде разрешение за реализирането на обекта.

Източник на информация: www.vestnikstroitel.bg,

 

Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България