Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО ПРИКЛЮЧИ ПЪРВАТА ЗА СЕЗОНА ПРОВЕРКА ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ГОРЕНЕ НА ТВЪРДИ ОТПАДЪЦИ НА ОТКРИТО И НА МАТЕРИАЛИ, ИЗПОЛЗВАНИ ПРИ ОТОПЛЕНИЕ НА ТВЪРДО ГОРИВО

Публикувано на: 28.11.2018 г. | 15:23 ч.

В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО ПРИКЛЮЧИ ПЪРВАТА ПРОВЕРКА ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ГОРЕНЕ НА ТВЪРДИ ОТПАДЪЦИ НА ОТКРИТО И НА МАТЕРИАЛИ, ИЗПОЛЗВАНИ ПРИ ОТОПЛЕНИЕ НА ТВЪРДО ГОРИВО

Тази седмица експерти от администрацията на район „Възраждане“-СО,  служители на Столичния инспекторат и служители на 3 РУ на СДВР извършиха проверки за нерегламентирано горене на отпадъци на открито в Района и проверка на метериалите, които се използват при отопление на твърдо годиво.

От адрес  ул. „Перник“ №144 бяха извзети и извозени един камион, излези от употреба гуми. На адрес ул „Ген. Цончев“ 2 в жк „Сердика“ бяха извършени проверки какви  материали се използват при отоплението на твърдо гориво.

Съставен е едни акт за нарушение на Наредбата за управление на отпъдъците и поддържане  и опазване на чистотата, връчени са  две предписания и са наложени 3 глоби по 50 лв.

Проверката е инициирана във връзка с настъпващия зимен сезон и проблемите с качеството на въздуха, които се създават от изгарянето на  нерегламентиранирани материали. Тези проверки ще продължат през цялата зима.

Столична община беше инициатор за въвеждане на стандарти за въглищата и дървата, които бяха приети на първо четене от парламента. Стандартите са разработени от екипа на МОСВ.  Целта е въглищата, които се продават на пазара, да са с по-ниско съдържание на пепел и сяра, а дървата - с ниски нива на влажност.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България