Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО ПРИКЛЮЧИ ПЪРВАТА ЗА СЕЗОНА ПРОВЕРКА ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ГОРЕНЕ НА ТВЪРДИ ОТПАДЪЦИ НА ОТКРИТО И НА МАТЕРИАЛИ, ИЗПОЛЗВАНИ ПРИ ОТОПЛЕНИЕ НА ТВЪРДО ГОРИВО

Публикувано на: 28.11.2018 г. | 15:23 ч.

В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО ПРИКЛЮЧИ ПЪРВАТА ПРОВЕРКА ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ГОРЕНЕ НА ТВЪРДИ ОТПАДЪЦИ НА ОТКРИТО И НА МАТЕРИАЛИ, ИЗПОЛЗВАНИ ПРИ ОТОПЛЕНИЕ НА ТВЪРДО ГОРИВО

Тази седмица експерти от администрацията на район „Възраждане“-СО,  служители на Столичния инспекторат и служители на 3 РУ на СДВР извършиха проверки за нерегламентирано горене на отпадъци на открито в Района и проверка на метериалите, които се използват при отопление на твърдо годиво.

От адрес  ул. „Перник“ №144 бяха извзети и извозени един камион, излези от употреба гуми. На адрес ул „Ген. Цончев“ 2 в жк „Сердика“ бяха извършени проверки какви  материали се използват при отоплението на твърдо гориво.

Съставен е едни акт за нарушение на Наредбата за управление на отпъдъците и поддържане  и опазване на чистотата, връчени са  две предписания и са наложени 3 глоби по 50 лв.

Проверката е инициирана във връзка с настъпващия зимен сезон и проблемите с качеството на въздуха, които се създават от изгарянето на  нерегламентиранирани материали. Тези проверки ще продължат през цялата зима.

Столична община беше инициатор за въвеждане на стандарти за въглищата и дървата, които бяха приети на първо четене от парламента. Стандартите са разработени от екипа на МОСВ.  Целта е въглищата, които се продават на пазара, да са с по-ниско съдържание на пепел и сяра, а дървата - с ниски нива на влажност.

Галерия
Още от Новини и съобщения


„БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЦИ ВЪРЗАЛА“ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“
Проектът е част от Програмата на МКБППМН за съхраняване на традициите, българските ценности и дух
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ПРОТИВ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ - „ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“
Отбелязването на Деня на розовата фланелка е част от Програмата на МКБППМН на район „Възраждане“.
КЛЕТВА ПРЕД ПОРТРЕТА НА ЛЕВСКИ
Уроци по родолюбие за историята на България и подвига на героите се провеждат по инициатива на кмета на район "Възраждане" Савина Савова, като част от Програмата на МКБППМН на района