Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

С ШАХМАТЕН ТУРНИР РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗАПОЧНА ПРОГРАМАТА СИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ

Публикувано на: 25.01.2019 г. | 14:23 ч.

По инициатива на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова и Местната комисия за борба с противообществените проявина на малолетни и непълнолетни към Района в обновената бибилиотеката на 18 СУ „Уилям Гладстон“ се проведе шахматен турнир за две възрастови групи среден и горен курс на обучение.

Турнирът беше официално открит от Савина Савова, кмет на район „Възраждане“, която поздрави участниците и треньорите: „ Шахматът - тази древна игра, съхранила традици и мъдрост е предизвикателството за ума и дава възможност за самоосъвършенстване, развива логиката и въображението и възпитава уважение към противника, качества, които са необходими за успешната реализация на всеки млад човек  Заедно със Столична община ние създаваме добри условия за спорт на децата и младежите от Района, активно популяризираме различни видове спорт за по-качествен, активен и здравословен живот.“ Савина Савова пожела на всички участници успех и фейър плей в турнира, за да победят най-добрите.

Тази година организаторите на турнира бяха подготвили за победитилите в отборното състезание купи, грамоти и книгата на гросмайстор Кирил Георгиев с 500 шахматни партии. За победителите в индивидуалното първенство също  имаше атрактивни награди.     

На официалното откриване на турнира присъстваха и Цветанка Петкова, секретар на МКБППМН към район „Възраждане“, треньори и  преподаватели от учебните заведения на Района. Главен съдия на турнира беше Боряна Строкова, съдия републиканска категория от 2001 година, с магистърска степен от НСА „Васил Левки“ и треньор  по шахмат в ЦСКА.

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.