Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Първият аквапарк в София

Публикувано на: 01.02.2019 г. | 14:03 ч.

БНТ 1 „Сутрешен блок“, 1.02.2019 – Савина Савова, кмет на район „Възраждане“- СО и Димитър Шивачев, изпълнителен директор на общинското дружество „Софийски имоти“ коментираха началото на строителството на първия аквапарк в София, който Столична община изгражда като разширение на парк „Възраждане“. С  новата част на парка се  разширява зелената система на града, увеличават се възможностите за отдих, забавления, масов спорт и здравословен начин на живот за жителите и гостите на столицата. Новата част  е 25 декара, като върху тях ще бъде обособена  паркова зона с широки открити пространства и площадки за отдих с различна големина и аквапарк, в който ще има общо 5 открити и закрити басейни, пързалки и СПА център с минерална вода. 

http://news.bnt.bg/bg/a/koga-shche-bde-gotov-prviyat-akvapark-v-sofiya

Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България