Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ…

Публикувано на: 18.02.2019 г. | 16:28 ч.

За 146-ти път България тъгува за своя син, наречен от народа ни Апостола на свободата. Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова посети открития урок на учениците от столичното 67 ОУ “Васил Друмев“, посветен на годишнина от обесването на Васил Левски. С емоционална презентация бяха представени живота, делото и заветите на Васил Левски - пример за всеотдайност към Отечеството. Учениците цитираха мисли на Апостола на свободата и с преклонение рецитираха стихове, посветени на живота и революционната му дейност. На въпроса „Какво е за мен Левски?“, всеки ученик написа думата, с която го свързва и остава в сърцето му. Свобода, смелост, героизъм, достойнство, отговорност, всеотдайност, урок, мечта, обич - са само част от думите, които децата изписаха на дъската. В кратка викторина, учениците показаха знанията си за Апостола.  В края на урока всички заедно – ученици и преподаватели изпяха песен, посветена на Дякона Левски.

Савина Савова поздрави всички ученици, преподаватели и гости за родолюбивата инициатива, за положения труд и знанията. „От нас зависи да съхраним и предадем на следващите поколения заветите на Васил Левски, който остана завинаги в сърцата ни като революционер, родолюбец и радетел за свободата на България. Неговите завети са актуални и днес: „От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи“, „Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си“, „Дела трябват, а не думи“… Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова подари на училищната библиотека книги, посветени на Апостола на свободата.

Гости на събитието бяха и заместник-кметът на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и секретарят на МКБППМН на район „Възраждане“ Цветанка Петкова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България