Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ…

Публикувано на: 18.02.2019 г. | 16:28 ч.

За 146-ти път България тъгува за своя син, наречен от народа ни Апостола на свободата. Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова посети открития урок на учениците от столичното 67 ОУ “Васил Друмев“, посветен на годишнина от обесването на Васил Левски. С емоционална презентация бяха представени живота, делото и заветите на Васил Левски - пример за всеотдайност към Отечеството. Учениците цитираха мисли на Апостола на свободата и с преклонение рецитираха стихове, посветени на живота и революционната му дейност. На въпроса „Какво е за мен Левски?“, всеки ученик написа думата, с която го свързва и остава в сърцето му. Свобода, смелост, героизъм, достойнство, отговорност, всеотдайност, урок, мечта, обич - са само част от думите, които децата изписаха на дъската. В кратка викторина, учениците показаха знанията си за Апостола.  В края на урока всички заедно – ученици и преподаватели изпяха песен, посветена на Дякона Левски.

Савина Савова поздрави всички ученици, преподаватели и гости за родолюбивата инициатива, за положения труд и знанията. „От нас зависи да съхраним и предадем на следващите поколения заветите на Васил Левски, който остана завинаги в сърцата ни като революционер, родолюбец и радетел за свободата на България. Неговите завети са актуални и днес: „От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи“, „Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си“, „Дела трябват, а не думи“… Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова подари на училищната библиотека книги, посветени на Апостола на свободата.

Гости на събитието бяха и заместник-кметът на район „Възраждане“ Татяна Димитрова и секретарят на МКБППМН на район „Възраждане“ Цветанка Петкова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова откри училищния шахматен турнир „Възраждане“ 2020 - част от Програмата на района срещу агресията в училище
Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Шахматът е древна игра, която възпитава уважение към противника, търпение, развива въображението, учи на стратегия и тактика, а също е и начин за самоусъвършенстване. Шахматният турнир, който организираме за поредна година е част от Програмата на район „Възраждане“ и на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на нашия район за противодействие на проявите на агресия и насилие в училище. Столична община и район „Възраждане“  полагаме грижи и създаваме добри условия за спорт на децата и младежите, популяризираме различни видове спорт за по-качествен, активен и здравословен живот.
Кметът на район «Възраждане» Савина Савова отчете успешната превантивна работа на МКБППМН
Савина Савова, кмет на район "Възраждане и председател на МКБППМН: Благодарение на успешната превантивна работа нямаме деца, настанени във ВУИ и СПИ, нямаме и деца с повторни противообществени прояви  
Повод за гордост
Младият диригент и композитор Милен Апостолов, заслужено е сред номинираните тази година за наградите „Икар“ 2020
Съобщение
График за СМР