Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО МЕЖДУ РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ И ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Публикувано на: 25.03.2019 г. | 15:17 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и ректорът на Лесотехническия университет чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев подписаха Меморандум за сътрудничество, взаимодействие и партньорство между академичните среди, районната администрация и бизнеса.

Целта на партньорството е да  се реализират съвместни дейности, които да спомогнат за преодоляване на недостига на квалифицирани кадри в ключови сектори,  да се мотивират младите хора за реализация в  научноизследователска и развойна дейност, както и повишаване на информираността на обществеността за научните изследвания и прилагането на успешни практики в бизнеса и обществената сфера, повишане на интереса към  образование и учене през целия живот, отговарящо на нуждите на работодателите и към насърчаването интереса към научните изследвания и резултатите от тях, създаване на партньорска мрежа и сформиране на интердисциплинарни екипи за научни разработки в областта на устойчивото управление и използване на биологичните ресурси и др.

Първата съвместна инициатива е провеждането на студентски конкурс на тема „Изграждане на система за вертикално озеленяване на територията на парк „Възраждане“. Целта на конкурса е студентите да бъдат провокирани не само да участват и да представят своите идеи, но и да реализират най-успешния проект в най-новия столичен парк -  парк „Възраждане“, открит през  2016 г., който до края на годината ще бъде разширен с още 25 декара,  с обособена  паркова зона с широки открити пространства и площадки за отдих с различна големина и аквапарк, в който ще има общо 5 открити и закрити басейни, пързалки и СПА център с минерална вода от находището „Баталова воденица“, намиращо се на територията на парк „Възраждане“.

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.