Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

СТАРТИРА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО МЕЖДУ РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ И ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Публикувано на: 25.03.2019 г. | 15:17 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и ректорът на Лесотехническия университет чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев подписаха Меморандум за сътрудничество, взаимодействие и партньорство между академичните среди, районната администрация и бизнеса.

Целта на партньорството е да  се реализират съвместни дейности, които да спомогнат за преодоляване на недостига на квалифицирани кадри в ключови сектори,  да се мотивират младите хора за реализация в  научноизследователска и развойна дейност, както и повишаване на информираността на обществеността за научните изследвания и прилагането на успешни практики в бизнеса и обществената сфера, повишане на интереса към  образование и учене през целия живот, отговарящо на нуждите на работодателите и към насърчаването интереса към научните изследвания и резултатите от тях, създаване на партньорска мрежа и сформиране на интердисциплинарни екипи за научни разработки в областта на устойчивото управление и използване на биологичните ресурси и др.

Първата съвместна инициатива е провеждането на студентски конкурс на тема „Изграждане на система за вертикално озеленяване на територията на парк „Възраждане“. Целта на конкурса е студентите да бъдат провокирани не само да участват и да представят своите идеи, но и да реализират най-успешния проект в най-новия столичен парк -  парк „Възраждане“, открит през  2016 г., който до края на годината ще бъде разширен с още 25 декара,  с обособена  паркова зона с широки открити пространства и площадки за отдих с различна големина и аквапарк, в който ще има общо 5 открити и закрити басейни, пързалки и СПА център с минерална вода от находището „Баталова воденица“, намиращо се на територията на парк „Възраждане“.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България