Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ФОТОКОНКУРС „ВЪЗРАЖДАНЕ - СЪРЦЕТО НА СОФИЯ“

Публикувано на: 21.08.2019 г. | 10:50 ч.

Район „Възраждане“-СО обявява конкурс зa фoтoгрaфии oт район „Възраждане“ на тема „Възраждане – сърцето на София“. Конкурсът е посветен на Деня на София – 17 септември.

Мoгaт дa участват вcички жeлaeщи – любитeли и прoфecиoнaлиcти, бeз възрacтoви oгрaничeния. Допускат се до 3 фотографии, които трябва да бъдат изпратени до 17 септември 2019 г., включително, на e-mail: konkursi@so-vazrajdane.bg

ИЗИСКВАНИЯ:

Към снимките трябва да има cледната информация:

  • имe нa aвтoрa
  • aдрec
  • тeлeфoнeн нoмeр
  • имейл

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СНИМКИТЕ

Снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и задължително да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката - до 500 знака с интервалите.

Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 2000 пиксела по дългата страна. Резолюцията на изображенията трябва да е не по-малка от 200 dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10MB. Всеки автор трябва да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).

Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:

  • обработка на яркост и контраст;
  • изостряне на изображението;
  • прекадриране на снимката.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики и намеса на фотообработващи програми.

Снимките ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на район „Възраждане“ , а победителите ще бъдат определени от броя гласували за тях във Фейсбук страницата (броя лайкове). Гласуването ще приключи на 18 септември в 23:59 ч. Победителите ще бъдат обявени на 19 септември 2019 г.

АВТОРСКИ ПРАВА

Авторските права са притежание на фотографите.

Участниците в конкурса могат да изпращат само фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. Организаторите не проверяват авторството на фотографиите и приемат акта на изпращането им като декларация за авторство от страна на участниците. За автор на снимката ще бъде считан кандидатът, чието име е записано в текста на имейла, с който снимката е изпратена за конкурса. Снимките не бива да са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица .

Изпращайки фотография за участие в конкурса „Възраждане – сърцето на София“, участниците дават съгласието си организаторите да ги използват по следния начин: да ги публикуват в печатни и електронни издания, да бъдат включени в изложби, както и да бъдат използвани от други медии в публикации, свързани с изявата, и с цел реклама и представяне на конкурса. Участникът освобождава организаторите на конкурса от всякакви претенции на трети лица, свързани с използване на фотографиите за промоционалните цели на конкурса, както и за публикация на промоционални и информационни материали, свързани с дейността на Столична община и район „Възраждане“ – СО

ПРИЕМАНЕ НА ПРАВИЛАТА НА КОНКУРСА

С изпращане на творба за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и че ги приемат.

СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Предоставените лични данни ще служат само за целите на конкурса в съгласие със Закона за набиране и съхраняване на личните данни и няма да бъдат предоставяни на трети страни. Личните данни ще послужат за идентифициране на победителите в конкурса и съответното им награждаване.

Фотографът дава съгласието си на Столична община – район „Възраждане“ да използва неговото/нейното име в публичните съобщения, свързани със състезанието.

За запитвания и допълнителна информация пишете на e-mail: konkursi@so-vazrajdane.bg или изпратете запитване във Фейсбук страницата на район „Възраждане“.

Още от Новини и съобщения


ВАЖНО!ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!
Справките за настоящ и постоянен адрес,  за семейно положение, съпруг/съпруга/ и деца ще се извършват СЛУЖЕБНО.
ЗАПОЧНА МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ С ВОДА И ДЕЗИНФЕКТАНТ В РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
От  6 април започна миене на улиците в район "Възраждане" с вода и дезинфектант. Продължава дезинфекцията на спирки, подлези, контейнери за битови отпадъци и кошчета за боклук.
80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.