Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Откриване на учебната година в 18 СУ

Публикувано на: 16.09.2019 г. | 14:22 ч.

Кметът на район „Възраждане“-СО Савина Савова участва в откриването на новата учебна година в 18 СУ „Уилям Гладстон“. Специален гост беше президентът на Република България Румен Радев и представители на дипломатическите мисии. Специално за първия учебен ден беше представена мултимедийна презентация за 18 СУ и постиженията на неговите ученици и преподаватели. След официалната церемония, гостите  имаха възможност да приветстват първокласниците в техните уютни високо технологични учебни стаи. Директорът на училището Величка Стойчева показа и специализираните кабинети по природни науки, които разполагат с последните съвременни технологични и комуникационни възможности. Те бяха открити през 2018 г. с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“. В училището миналата година са реализирани проекти от различни европейски фондове на стойност 80 000 евро.

В район „Възраждане“-СО се обучават около 1/3 от учениците в София.  18 СУ е основано през 1907 г. по проект на архитектите Кирил Маричков и Георги Фингов, за което е обявено за паметник на културата. Днес в него се изучават: китайски,  корейски, японски и арабски, английски, немски, френски, испански и руски език.

В поздравителен адрес кметът на район „Възраждане“-СО Савина Савова поздрави и благодари на директора на 18 СУ Величка Стойчева и преподавателите за отговорността, професионализма, всеотдайността и любовта, с която предават своите знания и опит. Савова им пожела да бъдат здрави, силни и все така успешно,  да даряват своите ученици с любов и мъдрост,  за да станат достойни и добри хора, граждани на България, Европа и света. На най-нетърпеливите – на първокласниците, кмета на района пожела здраве и успехи, да преживеят едно незабравимо и щастливо детство,  да намерят верни приятели и да се научат да правят добро. На по-големите ученици тя пожела да бъдат здрави, упорити и отговорни, да се отнасят с уважение към своите преподаватели и родители. Савина Савова отправи към тях  призив да не се плашат от трудностите при усвояване на знанията, защото те ще ги направят по-силни, а всеки успех е стъпка към по-голямо и значимо постижение и смело и дръзновено да следват мечтите си. На всички родители тя пожела с много любов и търпение да подкрепят своите деца, да  съхраняват и предават българските традиции, ценности и възрожденски дух.

„Като кмет на район „Възраждане“ бих искала да Ви уверя, че с подкрепата на кмета на София Йорданка Фандъкова и с моя екип, инвестираме в изграждането на училищната инфраструктура, с високотехнологични и комуникационни възможности, съхраняващи и културно-историческото ни наследство. Доказателство, че превръщаме думите в дела, е изпълнението в момента на  проект за реконструкция и обновяване на материалната база на Вашето училище. Стремежът ни е да направим  училището любимо и привлекателно място за учениците,  учителите и родителите“ се казва още в приветствието на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.
УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВСИЧКИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID 19 У НАС
По заповед на здравния министър Кирил Ананиев срокът на всички мерки слежу COVID 19 се удължава до 12 април, включително.
СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЪЗДАДЕ ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ ЗА COVID-19
Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.