Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Йорданов ден в столицата!

Публикувано на: 06.01.2020 г. | 19:38 ч.

Честито Богоявление!

Традиционният ритуал на Йордановден в столицата започна с литийно шествие от храм „Св. Преп. Наум Охридски“ до западния кей на езерото в жк „Дружба 1“, където  се проведе  водосвета и ритуала по спасяване на кръста в замръзналите води на езерото.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази удовлетвореност, че за поредна година е спазена традицията за спасяване на кръста от ледените води и пожела на всички хора здраве, благоденствие и мир през настоящата година.

22-годишният Александър Лебешковски от София "спаси" за трети път кръста. Той се радва, че спасяването на кръста е част от живота му. Лебешковски е студент последна година  и е треньор на деца по плуване. Той ще дари спечелената сума на Сдружение за деца с онкохематологични заболвания.

На събитието присъстваха много граждани, народни представители, общински съветници и кметове на райони, сред които и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и заместник-кмета на района арх. Николай Диков.

Честит имен ден на всички именици!

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България