Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Йорданов ден в столицата!

Публикувано на: 06.01.2020 г. | 19:38 ч.

Честито Богоявление!

Традиционният ритуал на Йордановден в столицата започна с литийно шествие от храм „Св. Преп. Наум Охридски“ до западния кей на езерото в жк „Дружба 1“, където  се проведе  водосвета и ритуала по спасяване на кръста в замръзналите води на езерото.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази удовлетвореност, че за поредна година е спазена традицията за спасяване на кръста от ледените води и пожела на всички хора здраве, благоденствие и мир през настоящата година.

22-годишният Александър Лебешковски от София "спаси" за трети път кръста. Той се радва, че спасяването на кръста е част от живота му. Лебешковски е студент последна година  и е треньор на деца по плуване. Той ще дари спечелената сума на Сдружение за деца с онкохематологични заболвания.

На събитието присъстваха много граждани, народни представители, общински съветници и кметове на райони, сред които и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и заместник-кмета на района арх. Николай Диков.

Честит имен ден на всички именици!

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.