Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Йорданов ден в столицата!

Публикувано на: 06.01.2020 г. | 19:38 ч.

Честито Богоявление!

Традиционният ритуал на Йордановден в столицата започна с литийно шествие от храм „Св. Преп. Наум Охридски“ до западния кей на езерото в жк „Дружба 1“, където  се проведе  водосвета и ритуала по спасяване на кръста в замръзналите води на езерото.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази удовлетвореност, че за поредна година е спазена традицията за спасяване на кръста от ледените води и пожела на всички хора здраве, благоденствие и мир през настоящата година.

22-годишният Александър Лебешковски от София "спаси" за трети път кръста. Той се радва, че спасяването на кръста е част от живота му. Лебешковски е студент последна година  и е треньор на деца по плуване. Той ще дари спечелената сума на Сдружение за деца с онкохематологични заболвания.

На събитието присъстваха много граждани, народни представители, общински съветници и кметове на райони, сред които и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова и заместник-кмета на района арх. Николай Диков.

Честит имен ден на всички именици!

Галерия
Още от Новини и съобщения


Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Да не забравяме да бъдем добри.
В дни на изпитания трябва да изпълним с действия и смисъл думи като СЪПРИЧАСТНОСТ, ПОДКРЕПА И СОЛИДАРНОСТ.
УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВСИЧКИ МЕРКИ СРЕЩУ COVID 19 У НАС
По заповед на здравния министър Кирил Ананиев срокът на всички мерки слежу COVID 19 се удължава до 12 април, включително.
СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА СЪЗДАДЕ ЕДИННА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ ЗА COVID-19
Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.