Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

67 ОУ „Васил Друмев“ стана на 80 години

Публикувано на: 30.10.2015 г. | 15:15 ч.

С тържествен концерт беше отбелязана 80-годишнината на 67 ОУ „Васил Друмев“ в столичния  район „Възраждане“.

„1 ноември е значима дата за нашето училище, на която тържествено отбелязваме Деня на народните будители и училищния патронен празник. Тази година е по-различна, вълнението е по-голямо.  67 ОУ „Васил Друмев“ става на 80 години. Една зряла възраст, съизмерима с човешкия живот. Много деца са огласяли със смеха си училищния двор, прилежно са залягали над книгите и са попивали знания и добро. Много всеотдайни учители са учили на четмо и писмо подрастващите, но и на великото изкуство да бъдат хора. Днес в училището се учат децата и внуците на бившите ни ученици. Сега то е голяма, модерна  сграда, с обновена богата библиотека и компютърни кабинети. В днешния празничен ден искам да поздравя всички, за които 67-мо  е „нашето училище“ и да изразя своята благодарност към колектива“, каза в словото си  Красимир  Вълков, директор на 67 ОУ „Васил Друмев“.

Официални гости на събитието бяха: Савина Савова - досегашен и избран за втори мандат кмет на район „Възраждане“, Татяна Димитрова – и.д. кмет на район „Възраждане“, Борислав Борисов  - общински съветник в СОС и възпитаник на 67 ОУ „Васил Друмев“, представители на Регионалния инспекторат по образование – София град, експерти от Района.

„Пожелавам на всички да бъдат живи и здрави и да учат. Само с учение може да успеете и затова учете!“, призова певицата Бони, която беше сред официалните гости на събитието.

В  67 ОУ „Васил Друмев“ се обучават 367 ученици, които имат възможност да участват в различни извънкласни форми  и проекти.  Училището активно работи по проекти за качествено образование  и интеграция на деца от ромски произход, клуб „Млад журналист“, студио „Уча се да свиря, пея и танцувам“, ателие „Живопис, декоративно- приложно изкуство“ и секция „Спорт-хокей на трева“ по проект „Успех“ на ОПРЧР, проект „Училище за амбиции“ – „Реинтеграция на отпаднали ученици в образователната система“ и др.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.