Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

67 ОУ „Васил Друмев“ стана на 80 години

Публикувано на: 30.10.2015 г. | 15:15 ч.

С тържествен концерт беше отбелязана 80-годишнината на 67 ОУ „Васил Друмев“ в столичния  район „Възраждане“.

„1 ноември е значима дата за нашето училище, на която тържествено отбелязваме Деня на народните будители и училищния патронен празник. Тази година е по-различна, вълнението е по-голямо.  67 ОУ „Васил Друмев“ става на 80 години. Една зряла възраст, съизмерима с човешкия живот. Много деца са огласяли със смеха си училищния двор, прилежно са залягали над книгите и са попивали знания и добро. Много всеотдайни учители са учили на четмо и писмо подрастващите, но и на великото изкуство да бъдат хора. Днес в училището се учат децата и внуците на бившите ни ученици. Сега то е голяма, модерна  сграда, с обновена богата библиотека и компютърни кабинети. В днешния празничен ден искам да поздравя всички, за които 67-мо  е „нашето училище“ и да изразя своята благодарност към колектива“, каза в словото си  Красимир  Вълков, директор на 67 ОУ „Васил Друмев“.

Официални гости на събитието бяха: Савина Савова - досегашен и избран за втори мандат кмет на район „Възраждане“, Татяна Димитрова – и.д. кмет на район „Възраждане“, Борислав Борисов  - общински съветник в СОС и възпитаник на 67 ОУ „Васил Друмев“, представители на Регионалния инспекторат по образование – София град, експерти от Района.

„Пожелавам на всички да бъдат живи и здрави и да учат. Само с учение може да успеете и затова учете!“, призова певицата Бони, която беше сред официалните гости на събитието.

В  67 ОУ „Васил Друмев“ се обучават 367 ученици, които имат възможност да участват в различни извънкласни форми  и проекти.  Училището активно работи по проекти за качествено образование  и интеграция на деца от ромски произход, клуб „Млад журналист“, студио „Уча се да свиря, пея и танцувам“, ателие „Живопис, декоративно- приложно изкуство“ и секция „Спорт-хокей на трева“ по проект „Успех“ на ОПРЧР, проект „Училище за амбиции“ – „Реинтеграция на отпаднали ученици в образователната система“ и др.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ВАЖНО!ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!
Справките за настоящ и постоянен адрес,  за семейно положение, съпруг/съпруга/ и деца ще се извършват СЛУЖЕБНО.
ЗАПОЧНА МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ С ВОДА И ДЕЗИНФЕКТАНТ В РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
От  6 април започна миене на улиците в район "Възраждане" с вода и дезинфектант. Продължава дезинфекцията на спирки, подлези, контейнери за битови отпадъци и кошчета за боклук.
80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.