Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Всяка седмица еко пазар на Женския пазар

Публикувано на: 13.11.2015 г. | 15:28 ч.

Дончо Барбалов: Новата инициатива  на Женския пазар ще осигури конкуренция в полза на потребителите

 

От днес стартира  нова инициатива на пазари  „Възраждане“ ЕАД с подкрепата на Министерство на земеделието и храните, Агенцията по безопасност на храните и Столична община.   Всяка седмица в петък и събота на Женския пазар български производители ще имат възможност да представят и продават директно своята продукция- произведено в България на обновения Женски пазар, като по този начин потребителите ще могат да закупуват качествена стока,с доказан произход, директно от малки и средни производители,без посредници на достъпни цени.

Еко пазара беше открит от  заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов, който поздрави инициативата на пазари „Възраждане“: „Тази инициатива е изрази на желанието на Столична община на все повече места български производители да предлагат своята продукция  и по този начин да се скъси търговската верига  и повече средства да остават в джоба на хората. Преди няколко месеца започнахме  провеждането на фермерски пазари на  пазари „Юг“. Днес стартира еко пазар тук, на Женския пазар, чрез който ще се осигури директен достъп  на еко и био производителите до потребителите и разбира се конкуренция в полза на клиентите“, каза при откриването на събитието Дончо Барбалов.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова поздрави гостите и присъстващите на събитието: „Приветствам  идеята на Пазари „Възраждане“,  на Министерство на земеделието и храните и  използвам възможността да благодаря за голямата подкрепа, осигурена от Столична община, да дадем възможност на българските производители да продават своята здравословна продукция - екологично чиста храна, която да сложим на трапезата си и  с която да отглеждаме нашите деца“.

Приветствие от министъра на земеделието и храните  Десислава Танева беше поднесено от Стилиян Митев, директор на дирекция „Поземлени отношения и комасация“.

Председателят на Борда на директорите на пазари „Възраждане" ЕАД  Маргарита Александрова увери присъстващите:  „Тази наша инициатива дава възможност на хората  да получат качествени продукти и  сигурност  за произхода им.  Провеждаме много и различни инициативи  и  събития, като част от Програмата ни за обновяване и промяна на облика на Женския пазар като място за търговия, но и като ново социално-културно пространство“.

„Преди  една година превърнахме Женския пазар в много по-добро и комфортно място за живеене и търговия. Сега е време да направим  и следващата  крачка  и да отговорим на по-високите изисквания  на хората – да дадем възможност на производители от цялата страна да продават своята продукция тук, на Женския пазар и на потребителите да получат качествени стоки на добри цени“, каза Николай Георгиев, изпълнителен директор на пазари „Възраждане“ ЕАД.

Приветствие от министъра на земеделието и храните Десислава Танева беше поднесено от г-н Стилиян Митев, директор на Дирекция „Поземлени отношения и комасация“. 

Галерия
Още от Новини и съобщения


Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова откри училищния шахматен турнир „Възраждане“ 2020 - част от Програмата на района срещу агресията в училище
Савина Савова, кмет на район "Възраждане": Шахматът е древна игра, която възпитава уважение към противника, търпение, развива въображението, учи на стратегия и тактика, а също е и начин за самоусъвършенстване. Шахматният турнир, който организираме за поредна година е част от Програмата на район „Възраждане“ и на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на нашия район за противодействие на проявите на агресия и насилие в училище. Столична община и район „Възраждане“  полагаме грижи и създаваме добри условия за спорт на децата и младежите, популяризираме различни видове спорт за по-качествен, активен и здравословен живот.
Кметът на район «Възраждане» Савина Савова отчете успешната превантивна работа на МКБППМН
Савина Савова, кмет на район "Възраждане и председател на МКБППМН: Благодарение на успешната превантивна работа нямаме деца, настанени във ВУИ и СПИ, нямаме и деца с повторни противообществени прояви  
Повод за гордост
Младият диригент и композитор Милен Апостолов, заслужено е сред номинираните тази година за наградите „Икар“ 2020