Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Савина Савова: Бъдете добри и толерантни, пазете се и пазете живота на всички!

Публикувано на: 16.11.2015 г. | 16:22 ч.

С дърво на толерантността учениците от столичното 136-то ОУ призоваха за толерантност.

„Да бъдем добри, означава и да бъдем и толерантни. Толерантността има много синоними – приятелство, уважение, разбирателство, общуване, опознаване,  доброжелателност, отстъпчивост, търпимост.“ Така започна откритият урок в 136 ОУ „Любен Каравелов“ в столичния район „Възраждане“ - „За толерантността“ с ученици от 4-ти клас, по повод на Международния ден на толерантността. Малчуганите научиха какви са правилата на толерантността, как да разпознаят нетолерантността и как да бъдат по-добри. Всички заедно посадиха интерактивно дърво на толерантността, на което добрите думи са корените, добрите мисли – цветовете, а добрите дела – плодовете.

Гости на събитието бяха кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Цветанка Петкова, главния експерт по образование, социални дейности, култура  и спорт Спас Узунов   и др. представители на районната администрация.

Савина Савова, кмет на район „Възраждане“ поздрави учениците и преподавателите  и им благодари за интересния урок. Тя пожела на малчуганите да бъдат здрави, да учат много, за да успеят и да бъдат добри. „ Помнете този урок за приятелството, уважението и разбирателството и бъдете добри. Не забравяйте, както се пееше във вашата песничка, да протягате ръка на всеки , който се нуждае от помощ. Не зависимо, че сте много малки, знаете какво се случи във Франция този петък. Не забравяйте, че най-големия, най-ценния дар е живота. Бъде добри и толерантни, пазете се и пазете живота на всички!“, каза Савина Савова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.