Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ТЕСТ-ПРОВЕРКА НА ТЕХНИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ НА СИСТЕМАТА ЗА РАННО ОПОВЕСТЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО

Публикувано на: 30.09.2020 г. | 18:01 ч.

ℹ ВАЖНО!

На 1.10.2020 г. от 11:00 ч. ще се проведе тест на Системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението на територията на Столична община чрез задействане на акустичните сигнали за обявена тревога и за край на обявената тревога. В рамките на няколко минути ще се проведе тест-проверка на техническото състояние на сирените.

Системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението е предназначена за едновременно предупреждение и оповестяване на големи групи хора на определена територия за предстоящо или настъпило бедствие и за излъчване на указания за необходимите мерки и действия чрез акустични сигнали и гласова информация, подавани от крайни акустични устройства - сирени.  Системата се тества  чрез сирени два пъти годишно на 1 април и на 1 октомври в 11:00 часа.

Съгласно Наредбата, всяка година на 2 юни от 12:00 часа, в продължение на три минути, се  излъчват и акустични сигнали в знак на почит към Христо Ботев и падналите герои за свободата и независимостта на България.

Галерия
Още от Новини и съобщения


Съобщение относно ПРЕБРОЯВАНЕ 2021
Промяна в периода на провеждане
СТАРТ НА ДАНЪЧНАТА КАМПАНИЯ 2021 г. В СТОЛИЧНА ОБЩИНА!
И през 2021 г. местните данъци и такси не се променят, остават същите като през миналата година.
СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA