Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Отминали времена и избелели фотографии

Публикувано на: 17.03.2015 г. | 20:17 ч.

 „Отминали времена и избелели фотографии

 

 Хората обичат да фотографират - да оставят своя лик за поколенията, да съхранят скъпи спомени от събития, красиви пейзажи, да запечатат в снимки промени и моменти от живота си.

И така започва една дълголетна фото-сага...

 

 

Уважаеми граждани на район „Възраждане“,

 

В навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура, се чества традиционно и празникът на район „Възраждане“. Тази година отново ще празнуваме заедно на 22 май с празнично фолклорно шествие и фолклорен концерт в градинката „Св.Никола“.

Ръководството на район „Възраждане“ инициира организирането на Фотографски салон с изложба на фотографии отразяващи миналото на района, в който живеем и работим днес.

Как са изглеждали улиците, по които се разхождаме всеки ден, невероятните сгради, част от които са запазени и досега, атмосферата на старите квартали  – откраднати мигове от отминали времена в света на черно-белите образи?

Отправяме нашата покана към всички вас за участие и разчитаме да ни предоставите подбрани автентични фотографии, отразяващи кадри - част от историята на днешният район „Възраждане“.

Предварително благодарим за възможността да популяризираме и представим тези безценни образи на всички жители на район „Възраждане“.

Моля изпращайте Вашите снимки в срок до 24.04.2015 г. на:

 e-mail адреси:  t.mihaylova@so-vazrajdane.bg ; prosveta_vaz@abv.bg;

Facebook страницата на района - Столична Община - Район "Възраждане";

Лично - вторник и четвъртък от 14.00 до 17.00 ч. в сградата на районната администрация – бул. „Александър Стамболийски“ №62, отдел „Образование и Култура“

Тел. за връзка: 02/ 980 17 20

Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.