Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Животът е безценен – не на дрогата, алкохола и тютюневия дим.

Публикувано на: 15.05.2015 г. | 16:39 ч.

Под това мото премина празникът на децата от район „Възраждане” посветен на кандидатурата на София за европейска столица на спорта - 2018г. Събитието е етап от отворените врати на МКБППМН при район „Възраждане” по проект, финансиран от 
Столична община - програма за развитие на физическото възпитание и спорта, с подкрепата на ЦКБППМН при МС под патронажа на кмета на района Савина Савова. 
Още от ранни зори в слънчевият майски ден градинката пред храма „Св. Николай Софийски” на ул.”Опълченска” и ул.”Пиротска” се изпълни с деца. Радостния глъч на децата огласи целия квартал и призоваваше минувачите да поспрат и да се насладят на изкуството им. Имаше изложба - керамика на децата от 136 ОУ "Любен Каравелов" и от рисунки на децата от 67 ОУ "Васил Друмев"-София. Малките художници от всички училища на територията на района изпълниха алеите пред черквата с красивите си рисунки с тебешир на тема „Моите мечти”. Децата от японските паралелки на 18 СОУ ''Уилям Гладстон'' и 30 СОУ "Братя Миладинови" , София и 46 ОУ "Константин Фотинов" на пейките сгъваха оригами. Клубовете по шах от 46 ОУ, 136 ОУ, 18 СОУ и 30 СОУ направиха турнир по шах. Колоездачите на 67 ОУи 136 ОУ в най- крайната алея на градинката се състезаваха по приложно колоездене. 
В тревните площи се проведе турнира по бадминтон и тенис на маса с децата от 46 ОУ, 67 ОУ, 136 ОУ и 18 СОУ. Най-атрактивни бяха участниците в откритата сцена на талантите , където се включиха децата от всички училища на района. В края на мероприятието всички участници получиха награди от г-жа Савина Савова. Събитието завърши с кръшно българско хоро.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ВАЖНО!ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!
Справките за настоящ и постоянен адрес,  за семейно положение, съпруг/съпруга/ и деца ще се извършват СЛУЖЕБНО.
ЗАПОЧНА МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ С ВОДА И ДЕЗИНФЕКТАНТ В РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ"
От  6 април започна миене на улиците в район "Възраждане" с вода и дезинфектант. Продължава дезинфекцията на спирки, подлези, контейнери за битови отпадъци и кошчета за боклук.
80 СОЦИАЛНО СЛАБИ ХОРА ОТ РАЙОН "ВЪЗРАЖДАНЕ" ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ВКЪЩИ
Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. От началото наизвънредното положение, нуждаещите се получават топлата храна вкъщи.
РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА
Кметът на район "Възраждане" Савина Савова, заедно с доброволци от района, посети възрастни хора в домовете им и им достави храна.