Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Животът е безценен – не на дрогата, алкохола и тютюневия дим.

Публикувано на: 15.05.2015 г. | 16:39 ч.

Под това мото премина празникът на децата от район „Възраждане” посветен на кандидатурата на София за европейска столица на спорта - 2018г. Събитието е етап от отворените врати на МКБППМН при район „Възраждане” по проект, финансиран от 
Столична община - програма за развитие на физическото възпитание и спорта, с подкрепата на ЦКБППМН при МС под патронажа на кмета на района Савина Савова. 
Още от ранни зори в слънчевият майски ден градинката пред храма „Св. Николай Софийски” на ул.”Опълченска” и ул.”Пиротска” се изпълни с деца. Радостния глъч на децата огласи целия квартал и призоваваше минувачите да поспрат и да се насладят на изкуството им. Имаше изложба - керамика на децата от 136 ОУ "Любен Каравелов" и от рисунки на децата от 67 ОУ "Васил Друмев"-София. Малките художници от всички училища на територията на района изпълниха алеите пред черквата с красивите си рисунки с тебешир на тема „Моите мечти”. Децата от японските паралелки на 18 СОУ ''Уилям Гладстон'' и 30 СОУ "Братя Миладинови" , София и 46 ОУ "Константин Фотинов" на пейките сгъваха оригами. Клубовете по шах от 46 ОУ, 136 ОУ, 18 СОУ и 30 СОУ направиха турнир по шах. Колоездачите на 67 ОУи 136 ОУ в най- крайната алея на градинката се състезаваха по приложно колоездене. 
В тревните площи се проведе турнира по бадминтон и тенис на маса с децата от 46 ОУ, 67 ОУ, 136 ОУ и 18 СОУ. Най-атрактивни бяха участниците в откритата сцена на талантите , където се включиха децата от всички училища на района. В края на мероприятието всички участници получиха награди от г-жа Савина Савова. Събитието завърши с кръшно българско хоро.

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.