Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Животът е безценен – не на дрогата, алкохола и тютюневия дим.

Публикувано на: 15.05.2015 г. | 16:39 ч.

Под това мото премина празникът на децата от район „Възраждане” посветен на кандидатурата на София за европейска столица на спорта - 2018г. Събитието е етап от отворените врати на МКБППМН при район „Възраждане” по проект, финансиран от 
Столична община - програма за развитие на физическото възпитание и спорта, с подкрепата на ЦКБППМН при МС под патронажа на кмета на района Савина Савова. 
Още от ранни зори в слънчевият майски ден градинката пред храма „Св. Николай Софийски” на ул.”Опълченска” и ул.”Пиротска” се изпълни с деца. Радостния глъч на децата огласи целия квартал и призоваваше минувачите да поспрат и да се насладят на изкуството им. Имаше изложба - керамика на децата от 136 ОУ "Любен Каравелов" и от рисунки на децата от 67 ОУ "Васил Друмев"-София. Малките художници от всички училища на територията на района изпълниха алеите пред черквата с красивите си рисунки с тебешир на тема „Моите мечти”. Децата от японските паралелки на 18 СОУ ''Уилям Гладстон'' и 30 СОУ "Братя Миладинови" , София и 46 ОУ "Константин Фотинов" на пейките сгъваха оригами. Клубовете по шах от 46 ОУ, 136 ОУ, 18 СОУ и 30 СОУ направиха турнир по шах. Колоездачите на 67 ОУи 136 ОУ в най- крайната алея на градинката се състезаваха по приложно колоездене. 
В тревните площи се проведе турнира по бадминтон и тенис на маса с децата от 46 ОУ, 67 ОУ, 136 ОУ и 18 СОУ. Най-атрактивни бяха участниците в откритата сцена на талантите , където се включиха децата от всички училища на района. В края на мероприятието всички участници получиха награди от г-жа Савина Савова. Събитието завърши с кръшно българско хоро.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“
Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд иот националния бюджет на Република България.
ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България