Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

Животът е безценен – не на дрогата, алкохола и тютюневия дим.

Публикувано на: 15.05.2015 г. | 16:39 ч.

Под това мото премина празникът на децата от район „Възраждане” посветен на кандидатурата на София за европейска столица на спорта - 2018г. Събитието е етап от отворените врати на МКБППМН при район „Възраждане” по проект, финансиран от 
Столична община - програма за развитие на физическото възпитание и спорта, с подкрепата на ЦКБППМН при МС под патронажа на кмета на района Савина Савова. 
Още от ранни зори в слънчевият майски ден градинката пред храма „Св. Николай Софийски” на ул.”Опълченска” и ул.”Пиротска” се изпълни с деца. Радостния глъч на децата огласи целия квартал и призоваваше минувачите да поспрат и да се насладят на изкуството им. Имаше изложба - керамика на децата от 136 ОУ "Любен Каравелов" и от рисунки на децата от 67 ОУ "Васил Друмев"-София. Малките художници от всички училища на територията на района изпълниха алеите пред черквата с красивите си рисунки с тебешир на тема „Моите мечти”. Децата от японските паралелки на 18 СОУ ''Уилям Гладстон'' и 30 СОУ "Братя Миладинови" , София и 46 ОУ "Константин Фотинов" на пейките сгъваха оригами. Клубовете по шах от 46 ОУ, 136 ОУ, 18 СОУ и 30 СОУ направиха турнир по шах. Колоездачите на 67 ОУи 136 ОУ в най- крайната алея на градинката се състезаваха по приложно колоездене. 
В тревните площи се проведе турнира по бадминтон и тенис на маса с децата от 46 ОУ, 67 ОУ, 136 ОУ и 18 СОУ. Най-атрактивни бяха участниците в откритата сцена на талантите , където се включиха децата от всички училища на района. В края на мероприятието всички участници получиха награди от г-жа Савина Савова. Събитието завърши с кръшно българско хоро.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.