Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА ОБСЪДИ СЪС СВЕЩЕНИЦИТЕ ОТ ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРАМОВЕ В РАЙОНА ЗАСИЛЕНИТЕ ЕПИДЕМИОЛОГИЧНИ МЕРКИ И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ

Публикувано на: 11.04.2020 г. | 10:46 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова се срещна със свещенослужители от православните храмове в района - „Св. Николай Софийски“ и „Св. св. Кирил и Методий“  във връзка с въвеждането на засилените епидемиологични мерки и организацията за провеждане на църковните служби и засилената охрана на храмовете, за да не се допусне струпване на хора пред и в църквите.

„Районната администрация поема ангажимент да извърши дезинфекция  в  храмовете и пространствата пред тях, рано сутринта преди църковните служби на Цветница и Възкресение Христово – Великден“ каза пред свещенослужителите Савина Савова и обсъди с тях изискванията: да бъде създаден ред за еднопосочен поток от миряните при влизане и излизане, да се спазва дистанция между хората, всички миряни да бъдат с лични предпазни средства - предпазни маски и ръкавици, както и да се допускат само хора, които не създават риск за зараза. За предпазване от разпространение на COVID 19, тази година на Цветница няма да се раздават върбови клонки. На Разпети петък, преминаването под масата, което е своеобразното пристъпване към гроба Христов, преживяване на  смъртта и погребението на Господ, няма да се извършва по познатия начин – Светия синод е взел решение плащеницата да се държи от свещениците или техните помощници и хората да минават под нея.

Отец Иван, от храм „Св. Николай Софийски“, благодари за съдействието на Савина Савова и я увери, че служителите в храма спазват противоепидемичните мерки, дезинфекцират и са с ръкавици и маски. В храма миряните ще влизат от централния вход и ще излизат от входа на западната страна на сградата.

Отец  Александър, ставрофорен иконом на храм „Св. св. Кирил и Методий“ информира кмета на район „Възраждане“ каква е създадената организация в храма, както и че Софийска митрополия е предоставила маски за столичните храмове, ако някой от миряните дойде на празничните служения без маска, да може да влезе в храма.

Нека по време на светлите християнски празници бъдем смирени и отговорни.

#ЗаедноСмеВъзраждане

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.