Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА КМЕТА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА В ПОДКРЕПА НА САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА

Публикувано на: 02.04.2020 г. | 18:43 ч.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова подкрепи инициативата на кмета на София Йорданка Фандъкова в подкрепа на възрастни хора, с много ниски или без никакви доходи, останали в домовете си поради епидемичната обстановка, на които се доставя безплатна храна.

От днес, по време на извънредното положение, 21 възрастни хора в район „Възраждане“ ще получават топла храна, предоставена от дарители. Заедно с доброволците Савина Савова посети възрастните хора в домовете им, достави им храна и ги призова  да останат вкъщи.

Доброволците са в готовност да помогнат, ако възрастните хора имат нужда от закупуване на храни и лекарства. Столична община разполага с голям резерв от доброволци – които  могат да се включат в различни инициативи по време на извънредното положение.

На хората с големи сърца, на дарителите и на доброволците, възрастните хора благодариха със сълзи в очите.   

#ЗаедноСмеВъзраждане

Галерия
Още от Новини и съобщения


УЧЕНИЦИ ОТ 136 ОУ УЧАСТВАХА ВЪВ ФОРУМ-ТЕАТЪР СРЕЩУ ТРАФИКА НА ХОРА
Инициативата е част от Годишната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на район "Възраждане". 
„ДА ДАРИШ ЖИВОТ“ С ЧАСТИЦА ОТ ТЕБ
В район „Възраждане“ беше открит стенопис с послание за донорство
30 ГОДИНИ ПРИЯТЕЛСТВО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ИЗРАЕЛ
В 134 СУ "Димчо Дебелянов" беше отбелязана 30-годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел.