Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЖИЛИЩНА СГРАДА

Публикувано на: 26.05.2020 г. | 12:52 ч.

Днес, 26 май, в присъствието на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, беше направена символична първа копка на 5 етажна жилищна сграда в район „Възраждане“ на ул. „Странджа“ 21-27, с която се изпълнява ангажимент на Столична община и район „Възраждане“ за обезпечаване на собственици на отчуждени имоти в централната градска част и в кв. 243 и „Зона Б-5-3“.  Сградата е с обща разгъната площ 3236 кв.м.  с надземни и подземни гаражи и паркоместа на площ 1845 кв. м. В сградата на Столична община ще получат апартаменти 29 семейства, собственици на отчужден имоти преди повече от 20 години.

„Това е един дългоочакван момент от хората, собственици на отчуждени имоти, към които имаме ангажимент. По реализацията на този сграда работим със Столична община отдавна и се радвам, че за пореден път доказваме с дела, че изпълняваме обещанията си и работим за хората“, каза Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.

На събитието присъстваха и заместник-кметът на район „Възраждане“ арх. Николай Диков и главният инженер на района Мариана Атанасова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАКРИТИЯТ БАСЕЙН В ПАРК
Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова провериха готовността на закрития басейн в парк „Възраждане“ да посрещне първите си посетители.
ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ – РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ”
Чрез проекта  се предоставят услуги по домовете, оказване на подкрепа на възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване;  хора с увреждания;  възрастни в риск – лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот;  поставени под карантина във връзка с COVID-19.
ПОКЛОН ПРЕД БОТЕВ И ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ
2 юни Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България