Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЖИЛИЩНА СГРАДА

Публикувано на: 26.05.2020 г. | 12:52 ч.

Днес, 26 май, в присъствието на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, беше направена символична първа копка на 5 етажна жилищна сграда в район „Възраждане“ на ул. „Странджа“ 21-27, с която се изпълнява ангажимент на Столична община и район „Възраждане“ за обезпечаване на собственици на отчуждени имоти в централната градска част и в кв. 243 и „Зона Б-5-3“.  Сградата е с обща разгъната площ 3236 кв.м.  с надземни и подземни гаражи и паркоместа на площ 1845 кв. м. В сградата на Столична община ще получат апартаменти 29 семейства, собственици на отчужден имоти преди повече от 20 години.

„Това е един дългоочакван момент от хората, собственици на отчуждени имоти, към които имаме ангажимент. По реализацията на този сграда работим със Столична община отдавна и се радвам, че за пореден път доказваме с дела, че изпълняваме обещанията си и работим за хората“, каза Савина Савова, кмет на район „Възраждане“.

На събитието присъстваха и заместник-кметът на район „Възраждане“ арх. Николай Диков и главният инженер на района Мариана Атанасова.

Галерия
Още от Новини и съобщения


СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТПРАВЯ ВТОРА П О К А Н А ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО
Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация.
ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ ОТ КМЕТА НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА
Район "Възраждане" изпълни ремонт на междублоково пространство в „Зона Б-18“, част от „Зелената зона“ за платено почасово паркиране между блоковете: 1,3,4,5,6,7 и бл. 339, 339Б, 340 и 341.IZPA
СПИСЪК НА ОДОБРЕНИ И НЕОДОБРЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ В ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2021 Г.
КМЕТЪТ НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ САВИНА САВОВА НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА
Новата сграда е разширение на 119 детска градина  "Детска планета" на ул. "Брегалница" 26-30.