Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ Е ДОМАКИН НА ФЕСТИВАЛА „СОФИЯ ДИША“ НА 9 АВГУСТ

Публикувано на: 05.08.2015 г. | 16:44 ч.

На 9 август 2015 г.  16.00 до 22.00 часа Район „Възраждане“ - СО е домакин на фестивала  „София диша“. Втората неделя, от програмата на фестивала  ще бъде посветена на визуалните изкуства и ще се проведе на една от най-старите улици в столицата -  ул. „Пиротска“, която ще се превърне в пространство и сцена на визуалните изкуства и тяхното непосредствено представяне от български и чуждестранни съвременни артисти. Много от новите или интересни стари технологии, използвани в изкуствата,  които могат да се  видят по време на демонстрации и работилници за деца и възрастни.

Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община и популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и зададе посока на реализирането им като запазени марки за столицата. Информация за фестивала можете да намерите на www.sofiadisha.com

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Във връзка с организирането на фестивала „София диша“ 2015, Ви уведомяваме за предвидената временна организация на движението:

1. Престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства ще бъдат забранени, както следва:

1.1. От 08.00 до 23.00 часа на 09.08.2015 г. по ул. „Пиротска” между ул. „Георг Вашингтон” и бул. „Стефан Стамболов”.

2. Влизането в двете посоки на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи събитието, ще бъде забранено, както следва:

     2.1. От 08.00 до 22.00 часа на 09.08.2015 г. по:

     - ул. „Георг Вашингтон” между бул. „Тодор Александров” и ул. „Пиротска”;

     - ул. „Княз Борис І” между бул. „Пиротска” и ул. „Екзарх Йосиф”;

    - ул. „Цар Самуил” между бул. „Тодор Александров” и ул. „Пиротска”.

Молим, да ни извините за причиненото неудобство, свързано с временната невъзможност да паркирате автомобилите си на обичайното място. 

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.