Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ОТКРИТ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН СПОРТЕН КОМПЛЕКС В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 14.08.2015 г. | 16:07 ч.

Днес, 14 август 2015 г., министър-председателят Бойко Борисов  заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на СОС Елен Герджиков, кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, общински съветници и изявени български спортисти  откриха многофункционален спортен комплекс в "Зона Б-5".

Проектът за новоизградения спортен комплекс в Парк „Възраждане“, на стойност над 3 млн. лева е реализиран от общинското дружество "Спортна София", а средствата за него са осигурени по Програма "Джесика".

"Целият проект за спортен комплекс в парк "Възраждане" се намира на територия от 24 дка. Всички помнят, че това беше едно сметище. За по-малко от 5 месеца беше изграден този открит, може би най-голям спортен комплекс в България", заяви кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Достъпни са както детските площадки, така и алеите, по които може да се спортува. Комплексът е насочен към цялото семейство, към масов спорт. Има място както за малките, които да играят на детска площадка, така и за най-големите, които да участват в различни видове спорт - футбол, баскетбол, тенис, има ледена площадка. Има зала за тенис на маса с осветление, така че до 22 часа вечер да може да се спортува. До края на седмицата във връзка с откриването на комплекса той ще бъде достъпен за всички безплатно", каза още Йорданка Фандъкова.

Има избран изпълнител и за следващата част от проекта - на територия над 60 дка да се изгради и парковата част в парк "Възраждане". Паркът е най-голямата инвестиция на Столична община от тригодишната програма "София - европейска столица на спорта 2018. Едновременно се изграждат още 7 нови фитнес площадки на открито в столицата", допълни Фандъкова.

На 1 септември се очаква да започне изграждането на самия парк "Възраждане". Инвестицията също е по Програма "Джесика", а проектът ще се осъществява от общинското дружество "Софийски имоти".

„Продължаваме с парк "Възраждане", получава се много хубаво съоръжение. Идеята за спортния комплекс е от няколко години, а строителството започна през март тази година. Същевременно от 1-ви септември започва строителството на Парк „Възраждане”, каза премиерът Бойко Борисов.

Спортният комплекс ще се превърне в зелена еко зона в центъра на София. В Парк „Възраждане“ е предвидена новопроектирана зелена площ за обществено ползване, паркинг за 54 места, монолитно здание на две нива за кафе-ресторант, съоръжение за катерене, амфитеатър за провеждане на културни и атракционни събития, зона за циркова площадка и др. Изграждането на парка ще подобри значително условията на обществената среда за отдих и развлечения от семеен тип в район „Възраждане“.

Галерия
Още от Новини и съобщения


ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА СУХИ ДЪРВЕТА И КЛОНИ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“-СО
С цел превенция на инциденти се извършва и допълнителен оглед на изсъхнали и опасни дървета и клони на територията на район „Възраждане“, които попадат в имоти общинска собственост.
Проект за разглеждане от граждани
 "Организация на движението /включително  и въвеждане на еднопосочно движение/ по улиците заключени между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков" и бул. "Инж. Иван Иванов"
КИНО НА ОТКРИТО В ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“
На 14 август 2017 г. (понеделник) от 20:45 "Блок игрално кино" на открито ще представи  в парк "Възраждане" игралния филм „Куче“ на режисьора Владимир Петев,  2016  и филма „Урок“ на режисьора Петър Вълчанов и Кристина Грозева, 2014.