Връзка с насСвържете се с нас на: 02/ 981 43 64Facebook

Инициативи

ТОПЛА ХРАНА И ПАКЕТИ С ОСНОВНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА НАД 100 СОЦИАЛНО СЛАБИ СЕМЕЙСТВА И НУЖДАЕЩИ СЕ В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Публикувано на: 10.04.2020 г. | 15:32 ч.

От днес, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, социални работници и доброволци заедно с доставките на топлата храна, започнаха раздаването на пакети с 16 основни пакетирани хранителни продукти и консерви, получени като дарение  от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и Български червен кръст. Помощта ще получат над 100 семейства - социално слаби жители, хора с увреждания, възрастни, болни и трудно подвижни хора, хора с крайно ниски доходи от района, почти всички от които са в рисковата група, застрашена от COVID 19.

От началото на извънредното положение, топлата храна се раздава по домовете на 80 социално слаби жители на район "Възраждане".  Проектът „Топъл обяд“ в район „Възраждане“ се реализира без прекъсване от юли 2013 година. Преди извънредното положение, нуждаещите се получаваха топлата храна лично. За да се избегне струпване на много хора на едно място, както и за спазване на мерките за предотвратяване на разпространението на COVID 19, приготвянето на храната и всички доставки се изпълняват при стриктни мерки за хигиена и безопасност.

Освен хората, които получават топла храна, още 21 души, изпаднали в затруднение възрастни, самотни хора, получават хранителни продукти в домовете си, осигурени от дарители, по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова.   

Възрастните хора се радват на ежедневните срещи със социалните работници и доброволците, а днес имаха възможност не само да благодарят на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова, но и да споделят емоциите и тревогите си, и с родителска загриженост да поръчат и на младите хора да се пазят, защото разчитат на тях.     

#ЗаедноСмеВъзраждане 

Галерия
Още от Новини и съобщения


УЧЕНИЦИ ОТ 136 ОУ УЧАСТВАХА ВЪВ ФОРУМ-ТЕАТЪР СРЕЩУ ТРАФИКА НА ХОРА
Инициативата е част от Годишната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на район "Възраждане". 
„ДА ДАРИШ ЖИВОТ“ С ЧАСТИЦА ОТ ТЕБ
В район „Възраждане“ беше открит стенопис с послание за донорство
30 ГОДИНИ ПРИЯТЕЛСТВО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ИЗРАЕЛ
В 134 СУ "Димчо Дебелянов" беше отбелязана 30-годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Израел.